hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Haşereye karşı ilaçlama unutulmadı

    Haşereye karşı ilaçlama unutulmadı
    expand

    Haşereye karşı ilaçlama unutulmadı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Halil ÖZÇOBAN/BURSA,(DHA)-KORONAVİRÜSLE mücadele faaliyetlerine aralıksız devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi, 2 günlük sokağa çıkma yasağını fırsat bilerek, şehir merkezindeki belirli noktalarda haşereye karşı ilaçlama çalışması gerçekleştirdi.

    Bursalıları koronavirüse karşı koruyan projelere imza atan, vatandaşın bu konudaki tüm ihtiyaçlarına cevap vermeye çalışan Bursa Büyükşehir Belediyesi, her yıl Mart ayından itibaren düzenli olarak gerçekleştirdiği ve yaz sonuna kadar devam eden haşere ile mücadele çalışmalarını ihmal etmiyor. Daha temiz yaz ayları ve daha yaşanabilir bir Bursa için merkez ilçelerin yanı sıra ‘özellikle kırsal alanlarda yoğunlaşan’ ilaçlama faaliyetleri, bu sefer şehir merkezinde ağırlık kazandı. Bursa kent merkezindeki ana cadde ve sokaklar, Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından börtü-böcek risklerine karşın ilaçlandı. Sokağa çıkma yasağının uygulandığı Cumartesi ve Pazar günleri sahaya inen belediye personeli, karasinek, sivrisinek, börtü-böcek ve kemirgenlerle mücadele çerçevesinde geniş çaplı dezenfekte uygulamasında bulundu. Daha önce sosyal yoğunluk nedeniyle sınırlı zaman diliminde yapılabilen etkinlik, sokağa çıkma yasağı nedeniyle daha etkin bir hal almış oldu. Heykel, tarihi belediye binası, Tuzpazarı, Tahtakale, Ulucami, Nalbantoğlu, Hüzmen Plaza, Kayhan ve Cumhuriyet Caddesi çevresi, yoğun ilaçlama faaliyetleri ile yaza hazırlandı.

    Bursa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Mehmet Fidan, bir yandan Büyükşehir Belediyesi olarak koronavirüse karşı tedbirler alırken diğer yandan börtü-böcek ve kemirgenleri de ihmal etmediklerini söyledi. Fidan, “Bursa merkezde de benzer faaliyetler sürdürülüyor fakat sosyal yoğunluk nedeniyle belli saatlerde çalışabiliyoruz. Sokağa çıkma yasağı, uçkun ve larva ile haşere ile mücadelede bize nefes oldu. Cumartesi ve Pazar günleri ekiplerimizi sahaya çıkartarak, özellikle Heykel ve civarında yoğun bir ilaçlama faaliyeti gerçekleştirdik” dedi.

    (FOTOĞRAFLI)

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow