hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hayvansever savcı Van'dan geldi, sokak hayvanrların yanına koştu

    Hayvansever savcı Vandan geldi, sokak hayvanrların yanına koştu
    expand

    Hayvansever savcı Van'dan geldi, sokak hayvanrların yanına koştu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Halil ÖZÇOBAN/BURSA, (DHA)- BURSA'da adli tatil nedeniyle bulunan ve hayvenserverliği ile bilinen Van Cumhuriyet Savcısı Özgür Katip Kaya, soluğu yine can dostları hayvanların yanında aldı. Savcı Kaya, “Her şey can dostlarımız için. Hayvanlar bahçemizi, evimizi, ormanımızı, sokağımızı paylaştığımız dostlarımızdır” dedi. 

    Adli tatilini Bursa'da geçiren ve Nilüfer ilçesinde bulunan sokak köpeklerinin aşısını, mamasını ve bakımlarını yapan Van Cumhuriyet Savcısı Özgür Katip Kaya, “Konuşmayan sadece bakışları ve davranışları duygularını anlatan hayvanlara sahip çıkalım. Onlar hayatımızın bir parçası. Hayat onlarla güzel. Onlar  hayatımıza renk katıyor. Bugün Linda ve 7 yavrusunun iç ve dış parazit aşılarını yaptım, mutluyum. Hayvan güzeldir sevmesi daha güzeldir” diye konuştu.

    "İnsan hissedebildiği kadar insandır." diyen Savcı Kaya, "Basit bir kap bile, hayat kurtarmaya yeter.  Sokak ve yaban hayvanlarının sıcak yaz günlerini rahat geçirmesi için herkes evinin önüne bir kap su koymalı. Sevgi o kadar değerli bir şeydir ki, nefes alıp veren her canlı ona muhtaçtır” değerlendirmesinde bulundu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow