hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Her yıl bin kadına istihdam için proje hazır

    Her yıl bin kadına istihdam için proje hazır
    expand

    Her yıl bin kadına istihdam için proje hazır

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cansel ORUÇ/BURSA,(DHA)-AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İş İnsanları Derneği’ni (DOSABSİAD) ziyaret etti. DOSABSİAD Başkanı Nilüfer Çevikel , DOSAB, DOSABSİAD, BUTGEM ve MESYEB olarak, her yıl ortalama bin kadına istihdam yaratabilecek bir proje geliştirdiklerini ve bunun tüm Türkiye’yi kapsayacak bir proje olabileceğini belirtti.

    AK Parti Bursa Milletvekili, TBMM Adalet Komisyonu Üyesi ve Genel Merkez İnsan Hakları Başkan Yardımcısı Emine Yavuz Gözgeç’in DOSABSİAD’ı ziyareti sırasında, DOSABSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Çevikel’e, yönetim kurulu üyeleri Şerife Faidelibaş, Onur Kutlualp, Ali Güzeldağ, M.Akif Dikici, Serdar Menemen ve Rıdvan Kar eşlik etti.

    DOSABSİAD’ın başkanının da bir kadın olması nedeniyle, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel olarak bu ziyareti gerçekleştirmek istediğini belirten Emine Yavuz Gözgeç, “Sizlerin başarı hikayeleri ve temsil ettiğiniz görevler, diğer kadınları da cesaretlendiriyor. Aile ve iş yaşamı arasındaki uyumu bozmadan yapılan bu çalışmalar ‘Güçlü Kadın Güçlü Toplum’ algısının yerleşmesine neden oluyor” dedi.

    İstihdamın arttırılmasının önemine değinen Gözgeç, “Millet olarak kaynağımız emek ve emekçiler.  Ancak takdir edersiniz ki, 24 milyon çalışan ve 12 milyon emeklimiz var. Dolayısıyla iki çalışanın primiyle bir emeklinin maaşını ödemeye çalışıyoruz. Birçok dengeyi ve parametreyi göz önünde bulundurarak çalışan sayısını arttırmak için gayret sarf ediyoruz ve bu konuda sizler gibi sanayicilerimizin hayata geçirdiği projeler bizleri mutlu ediyor” diye konuştu.

    "İSTİHDAMI ARTTIRMANIN YOLLARINI ARIYORUZ"

    DOSAB ve DOSABSİAD olarak yaklaşık bir yıldan bu yana devam eden görevleri süresince başladıkları, geliştirdikleri ve sonuçlandırdıkları projeleri ve bu projelerin bölgeye, şehre ve ülke ekonomisine kattığı değerler konusunda AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç’e kapsamlı bilgiler veren DOSABSİAD Başkanı Nilüfer Çevikel ise DOSAB’da yaklaşık 50 bin kişinin istihdam edildiğine vurgu yaparak,  “Sanayicimize pazar yaratabilmenin mücadelesini vermekle birlikte, istihdamı hem arttırabilmenin, hem de kalifiye ve ara eleman yetiştirmenin yollarını arıyoruz. Bu amaçla DOSAB ve DOSABSİAD olarak, BUTGEM’le iş birliği yaparak istihdam garantili kurslar düzenliyor ve sınıflar açıyoruz. Ayrıca bölgemizin tüm Türkiye’ye örnek teşkil etmesine yönelik çabalarımız var ve bu noktada açılışını yapacağımız ‘İstihdam Ofisi’ ile önemli bir projeyi daha hayata geçirmiş olacağız” diye konuştu.

    "DOSAB'DA ÇOK SAYIDA KADIN ÇALIŞAN VAR"

    Çevikel, DOSAB, DOSABSİAD, BUTGEM ve MESYEB olarak, her yıl 1000’e yakın kadına istihdam yaratabilecek bir proje geliştirdiklerini ve bunun tüm Türkiye’yi kapsayacak bir proje olabileceğini belirterek, bununla ilgili süreçte karşılaştıkları sıkıntıları ve bunların çözümü noktasında yapılabilecekleri aktardı. DOSABSİAD Başkanı Nilüfer Çevikel, DOSAB’da çok sayıda kadın çalışan olduğunu, ancak bunların genelde muhasebe ve finansman gibi departmanlarda bulunduklarını belirterek, yönetici pozisyonundaki kadın sayısını arttırmaya yönelik mücadele ettiklerini de sözlerine ekledi.  DOSABSİAD Yönetim Kurulu üyeleri de iş yaşamında karşılaşılan güçlükler ve işveren açısından yasal düzenlemeye ihtiyaç duyulan konuları dile getirdiler.  

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow