hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hindistan Başkonsolosu’ndan Nilüfer’e işbirliği çağrısı

    Hindistan Başkonsolosu’ndan Nilüfer’e işbirliği çağrısı
    expand

    Hindistan Başkonsolosu’ndan Nilüfer’e işbirliği çağrısı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Muammer İRTEM/BURSA,(DHA)- HİNDİSTAN İstanbul Başkonsolosu J.P. Singh, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’i ziyaret etti. Başkonsolosu J.P. Singh, Mart ayında Bursa’da yapılacak olan Hindistan’a özgü etkinlik için işbirliği çağrısında bulundu.

    Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Halkevi’ndeki makamında Hindistan İstanbul Başkonsolosu J.P. Singh’i ağırladı. Göreve yeni başlayan Başkonsolos J.P. Singh, Nilüfer hakkında bilgi sahibi olduğunu ifade etti. Nilüfer Belediyesi’nin aktif ve başarılı işlere imza atmış olduğunu ifade eden, J.P. Singh, “Türkiye’de belediyelerle güzel işlere imza attık. Bursa ticari bir merkez. Bursa ile ilişkileri güçlendirmeliyiz. Türkiye’de gelecek yıl Mart-Nisan aylarında bir dizi etkinlik yapacağız. Mart ayı sonunda Bursa’da da yoga etkinliği, dans atölyesi ve konser düzenlemek istiyoruz. Bu konuda kültür sanat kenti Nilüfer’den de destek bekliyoruz. Bu etkinlikler iki ülke arasındaki ilişkilere de olumlu etkiler yapacaktır” dedi.

    SINGH’E PLAKET

    Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Turgay Erdem, J.P. Singh’e yeni görevinde başarılar diledi. İki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesine dikkat çeken Turgay Erdem, “Hindistan bilişim alanında ileri seviyede. Biz de otomotiv ve yan sanayi alanında iyi teknolojiye sahibiz. Dolayısıyla Hindistan’dan bilişim alanında alacağımız örnekler var. Kültürel etkinlik anlamında da işbirliği yapmak ve destek olmak isteriz. Nilüfer’i yakından tanımanızı da isteriz” diye konuştu. Ziyaret sonunda Başkan Turgay Erdem, Başkonsolos Singh’e günün anısına plaket verdi. Singh de, Başkan Turgay Erdem’e Hindistan’a özgü hediyeler sundu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow