hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hükümlülerden yarıyıl tatilinde eğitime destek

    Hükümlülerden yarıyıl tatilinde eğitime destek
    expand

    Hükümlülerden yarıyıl tatilinde eğitime destek

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Halil ÖZÇOBAN/BURSA, (DHA)-BURSA Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, yarıyıl tatilinde Şehit Jandarma Komando Er Ramazan Okur Ortaokulu’nun tamir, boya ve badana işlerini yaptı.

    Bursa Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Eğitim Vakfı İşbirliği ile  hükümlülere meslek edindirmek amacıyla açılan "Yeni Fırsatlar Projesi" kapsamında çalışmalar sürüyor. Proje kapsamında, uygulama alanı olarak belirlenen Şehit Jandarma Komando Er Ramazan Okur Ortaokulu, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'nde kamuya yararlı bir işte çalışma cezası çeken ve aynı zamanda meslek edindirme kursuna katılan hükümlülerin işgücü desteğiyle boyandı.

    Denetimli Serbestlik Müdürlüğü yetkilileri, “Yeni Fırsatlar Projesi" ile mesleki bilgi ve beceriye sahip olmayan denetimli serbestlik tedbiri altında bulunan veya eski hükümlüler gibi istihdam açısından dezavantajlı grupların, istihdam şanslarını arttırmak suretiyle sosyal entegrasyon ve yaşam standartlarını yükseltmelerine katkıda bulunmayı, Denetimli Serbestlik tedbiri altında bulunan hükümlülere kamu yararına ücretsiz çalışma yaptırımı çerçevesinde mesleki beceri kazandırılarak kamu kurumlarının ihtiyaçlarını karşılamayı ve yarıyıl tatil döneminde eğitim-öğretim hizmetlerini aksatamdan ihtiyacı olan okullara destek verilerek eğitime katkı sağlamayı hedeflediklerini ifade etti.

    Okul Müdür Hayri Aydınlı,  yarı yıl tatilinde okulun badana, boya ve tamir  işlerin yapılmasından dolayı Bursa  Denetimli Serbestlik Müdürü Serkan Güler'e teşekkür etti.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow