hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kadın muhtarlara meme kanseri eğitimi

    Kadın muhtarlara meme kanseri eğitimi
    expand

    Kadın muhtarlara meme kanseri eğitimi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Semih ŞAHİN/BURSA,(DHA)- BURSA İl Sağlık Müdürlüğü, “Meme Kanseri Farkındalık Ayı” kapsamında Bursa’da görev yapan kadın muhtarlara yönelik eğitim düzenledi. İl Sağlık Müdürü Özcan Akan, “Meme kanseri ile mücadelenin ilk adımı bilinçlenmektir. Bu merkezlerimizde sadece kanser ile değil ayrıca çağın getirdiği birçok sağlık sorunu ile ilgili de hizmet verilmektedir” dedi.

    İl Sağlık Müdürlüğü tarafından “Meme Kanseri Farkındalık Ayı” etkinlikleri kapsamında kadın muhtarlara yönelik eğitim gerçekleştirildi. Nilüfer Sağlıklı Hayat Merkezi’nde düzenlenen eğitimde kadın muhtarlara meme kanserinde erken tanının önemi ve KETEM’ler hakkında bilgiler aktarldı. Etkinlikte, Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın eşi Sevinç Aktaş, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Mihrimah Kocabıyık, Osmangazi Kaymakamı Zafer Orhan’ın eşi Şengül Orhan ile ilçe sağlık müdürleri ve sağlık çalışanları hazır bulundu.

    KADINLARDA EN SIK GÖRÜNEN KANSER TÜRÜ

    Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, etkinlikteki konuşmasında, meme kanserinin kadınlarda en sık görülen kanser türü olduğu belirtti. Meme kanserinin önemli bir halk sağlığı sorunu olduğunun altını çizen Dr. Akan, “Biliyoruz ki meme kanseri erken teşhisle yüzde 98 oranında engellenebilmektedir. Bu kapsamda bakanlığımızın stratejileri doğrultusunda biz, meme kanserine karşı vatandaşlarımızı bilinçlendirmeye ve erken teşhis için kanser taramalarını yaptırmaya gayret ediyoruz. Bursa geneline baktığımızda her ilçemizde meme kanseri taramalarını büyük bir alt yapı ile gerçekleştiriyoruz. Hastanelerimizin yanı sıra sağlıklı hayat merkezlerimizde bulunan KETEM birimlerimiz ile de her mahallemize ulaşmaya çalışıyoruz” dedi.

    SAĞLIKLI YAŞAM KÜLTÜRÜ OLUŞTURULUYOR

    Muhtarlardan ilk olarak “Sağlıklı Hayat Merkezleri” konusunda bilinçlenip ardından kendi mahallelerinde yaşayan vatandaşları bu merkezlere yönlendirmelerini beklediklerini dile getiren Dr. Akan, “Meme kanseri ile mücadelenin ilk adımı bilinçlenmektir. Bu merkezlerimizde sadece kanser ile değil ayrıca çağın getirdiği birçok sağlık sorunu ile ilgili de hizmet verilmektedir. Kilo problemi olan vatandaşlarımız merkezimize başvurup diyetisyenlerimizden danışmanlık hizmeti alabilirken, diyabet hastası vatandaşlarımızın takibi de merkezlerimizden yürütülmektedir. Ayrıca merkezlerimizde yürütülen eğitim çalışmaları da toplumda kronik hastalıklara karşı farkındalık oluşturulması yönünden önem arz ediyor. Sizlerden isteğimiz bu merkezlere sahip çıkmanız ve  vatandaşlarımızı bu merkezlere yönlendirmenizdir” diye konuştu.

    Eğitimin ardından, kendi kendine muayenenin önemine dikkat çekmek amacıyla gerçekleşen “Hanımlar Sağlığınız Parmaklarınızın Ucunda” etkinliğinde ise kadın muhtarlar, üzerinde meme kanserinin simgesi olan kurdeleyi hep birlikte pembeye boyadılar.
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow