hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kardelen’den eğitime katkı

    Kardelen’den eğitime katkı
    expand

    Kardelen’den eğitime katkı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mehmet İNAN/BURSA,(DHA)-BURSA’ın yerel lezzetini sofralara ulaştıran, iç pazarda Kardelen ve Yaylacık, dış pazarda ise Cardelion markasıyla  ürünlerini müşteriyle buluşturan İlka Şekerleme, öğrencilere tesislerini ziyarete açarak ve staj imkânı sunarak eğitime katkı sunuyor.

    Hürriyet Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Yunus Bulut, Gıda ve Teknoloji Alanı Şefi Nilüfer Çoksaygılı ve Alan öğretmeni İsmet Kurt, İlka Şekerleme’nin Yaylacık Köyü’ndeki tesislerini ziyaret etti. Ziyarette okulun eski mezunlarından İlka Şekerleme Genel Müdürü Mümin Akgün ile görüşen okul yöneticileri, öğrencilere sunduğu staj imkânı için teşekkür etti.

    Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi mezunu olduğunu ve bu nedenle okulla gönül bağı olduğunu belirten Mümin Akgün de her yıl 5 öğrenciye staj yapma fırsatı verdiklerini söyledi. Okul öğrencilerinin eğitimlerine, mesleki gelişimlerine katkıda bulunmaya devam edeceklerini ifade eden Akgün, Rahmetli babam bu okuldan emekli oldu. Bende bu okuldan mezun oldum. Mezun olduğum okulumla ilgili güzel anılarım var. Gönül ve sevgi bağımı sürdürerek rahmetli babamın emekli olduğu benim de mezun olduğumuz okulumuza destek olmaktan gurur duyuyorum. Okulun düzenlediği kariyer günlerine katılarak bilgi ve deneyimlerimi de paylaşıyorum. Ayrıca okul öğrencilerimizi yıl içinde belirli periyotlar ile tesislerimizde ağırlayıp iş tecrübelerimizi aktarıyoruz” dedi. Mümin Akgün firmalarında Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi mezunu personel çalıştırdıklarını ve olanakları ölçüsünde yeni mezunları kadrolarına katmaya devam edeceklerini kaydetti.

    ÖĞRENCİLERDEN OKULA ZİYARET

    Öte yandan okul yöneticilerinin ziyaretinin ardından Gıda ve Teknoloji alanı 11-A sınıfı öğrencileri, öğretmenleri ile birlikte İlka Şekerleme tesislerine teknik gezi gerçekleştirdi. Öğrenciler, fabrika yetkililerinden kestanenin, kestane şekerine dönüşüm öyküsünün tüm aşamalarıyla ilgili ayrıntılı bilgi aldı.   

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow