hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Karsak Deresi'ndeki kirlilik tepki çekiyor

    Karsak Deresindeki kirlilik tepki çekiyor
    expand

    Karsak Deresi'ndeki kirlilik tepki çekiyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hasan BOZBEY/ORHANGAZİ,(Bursa),(DHA)-BURSA Orhangazi'den Gemlik körfezine kadar uzanan Karsak Deresi'nin bazı bölgelerindeki kirlilik görenleri üzüyor. Özellikle inşaat atıkları, moloz ve bir çok atığın atıldığı dere boyunca ortaya çıkan manzara vatandaşların tepkisini çekiyor.

    Orhangazi Ovasında küçük dereler tarafından beslenen, Gemlik körfezine kadar dökülen Karsak Deresi güzergahı boyunca bir çok bölgedeki kirlilik vatandaşların tepkisini çekiyor. Bölgede çok sayıda zeytin entegre tesisleri, sanayi kuruluşları ve yerleşkelerin yer aldığı Karsak Deresi kenarında fabrika atıkları, inşaat atıkları, evsel atıklar derede büyük kirliliğe neden oluyor.

    GÜNDEN GÜNE KİRLENİYOR

    Geçmiş yıllarda balıkların dahi yaşadığı deredeki kirlilik ise günden artıyor. Özellikle inşaat atıklarının döküldüğü dere güzergahında ortaya çıkan kirlilik ise tehlike yaratıyor. Verimli Orhangazi ovası içinden geçen Karsak Deresi, diğer etkenlerle de kirliliği artarak Gemlik Körfezine dökülüyor. Ovada tarım yapan vatandaşlar, Karsak deresindeki kirliliğe dikkat çekerek, zaman zaman bu dereden ürünleri suladıklarını, derenin de direk denize döküldüğünü belirterek, bu kirliliğe karşı önlem alınmasını istiyorlar.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow