hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kırım’dan, Kerkük’e, Karabağ’a uzanan ezgiler

    Kırım’dan, Kerkük’e, Karabağ’a uzanan ezgiler
    expand

    Kırım’dan, Kerkük’e, Karabağ’a uzanan ezgiler

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Muammer İRTEM/BURSA,(DHA)–BURSA Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kent Konseyi ve Azerbaycan Kültür Derneği Bursa Şubesi tarafından düzenlenen Kırım-Kerkük-Karabağ Sanat ve Dostluk Şöleni’ne Bursalı sanatseverler yoğun ilgi gösterdi.

    Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi Orhangazi Salonu’nda ‘Kalenin Dibinde Bir Taş Olaydım’ adıyla düzenlenen ve Bursalıların yoğun ilgi gösterdiği Kırım-Kerkük-Karabağ Sanat ve Dostluk Şöleni’ne Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Süleyman Çelik, Bursa Kent Konseyi Başkanı Şevket Orhan, Bursa Adliye Bölge Mahkemesi Başkanı Abdulkadir Şahin, Büyükşehir Belediyesi Meclisi İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkanı Turgay Yel, Kırım Derneği Genel Başkanı Mükremin Şahin, Azerbaycan Kültür Derneği Bursa Şubesi Başkanı Handan Askeran Ton, Yerel Gündem Şube Müdürü Mahmut Turunç, dernek başkanları katıldı.

    Ankara Türk Dünyası Müzik Topluluğu, Azerbaycan Derneği Halk Dansları Topluluğu ve Korosu ile Kırım Derneğinin Cıyın Ansambli’nin sahne aldığı konserde TRT sanatçısı Ahmet Tuzlu,  Feryal Başel Tüzün ve Sekine Kurbani, Kırım, Kerkük ve Karabağ-Azerbaycan türkü ve şarkılarını seslendirdiler. Türk Dünyası Müzik Topluluğu orkestrasını ise şef Abdullah Kurbani yönetti. Ahmet Tuzlu'nun seslendirdiği "Beyaz Gül Kırmızı Gül" adlı türküye Bursalı müzikseverler coşkuyla eşlik etti.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow