hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kurban satış yerlerinde ilaçlama seferberliği

    Kurban satış yerlerinde ilaçlama seferberliği
    expand

    Kurban satış yerlerinde ilaçlama seferberliği

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Muammer İRTEM/BURSA,(DHA) - BURSA'da Osmangazi Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde insan ve hayvan sağlığının korunması amacıyla, ilçedeki kurban satış yerlerinin sineklere karşı ilaçlanması adına başlattığı çalışmaları titizlikle sürdürüyor.

    Osmangazi Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı için Geçit ve Veysel Karani Mahalleleri’nde hayvan satış yerleri oluşturdu. Büyük ve küçükbaş hayvanların satışının yapıldığı kurban satış noktaları, sineklere karşı Osmangazi Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından düzenli şekilde ilaçlanıyor. Çalışmalarda Dünya Sağlık Örgütü’nün tavsiye ettiği ilaçlar kullanılıyor. Hayvan satış alanlarındaki kotraların içerisine yaydığı koku ile sinekleri çeken ve içerisinde hapsolmasını sağlayan 450 karasinek tuzağı yerleştirilirken, rezidüzel ilaçlama yöntemi ile de kotraların içerisi ve çevresi ilaçlanıyor. İnsan ve çevre sağlığına zararsız ilaçlar ile kurban satış yerlerinde karasineklerin çoğalmasına engel olunuyor. Modern araç ve ekipmanlarla yürütülen çalışmalar ile vatandaşların sorunsuz bir bayram geçirmesi amaçlanıyor. Çalışmalar hem satış yapan hem de kurbanlık alan vatandaşlar tarafından da memnuniyetini karşılandı.

    Osmangazi Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü Müdürü Dilek Yosun, yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Kurbanlık satış alanlarının sineklere karşı düzenli olarak ilaçlandığını ifade eden Yosun, “Belediyemiz tarafından Geçit ve Veysel Karani Mahalleleri’nde kurbanlık satış alanı olarak belirlenen noktalardaki kotralara 450 karasinek tuzağı yerleştirdik. Noktasal ve yerel uygulamalar için de düzenli olarak pülverizatörlerimizle rezidüzel ilaçlama yapıyoruz.  Karasinek üremesine engel olmak adına da hayvan satış yerlerinde oluşan gübreler her gün toplanıyor” dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow