hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Maske ihracatı yapmayı hedefleyen firmalara BUTEKOM’dan rehberlik hizmeti

    Maske ihracatı yapmayı hedefleyen firmalara BUTEKOM’dan rehberlik hizmeti
    expand

    Maske ihracatı yapmayı hedefleyen firmalara BUTEKOM’dan rehberlik hizmeti

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cansel ORUÇ/BURSA,(DHA)-BURSA Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) vizyonuyla Bursa sanayisinin Ar-Ge odaklı büyümesine katkı sağlayan Bursa Teknoloji Koordinasyon ve Ar-Ge Merkezi (BUTEKOM), koronavirüs salgını sürecinde firmalara rehber oluyor. Maske üretimi yapmak için harekete geçen tekstil sektörü temsilcileri, BUTEKOM’un akredite laboratuvarlarında hızlı ve güvenilir bir şekilde ürün testi yaparak ihracat için önemli bir mesafe kat ediyor.

    Bursa’da sektörlerin nitelikli dönüşümü noktasında test ve analiz altyapısını genişleten BUTEKOM, Korona virüs salgını sürecinde maske, önlük ve tulum üretiminde firmalara test ve analiz imkanı sağlıyor. Merkez bünyesinde hayata geçirilen ve Türkiye’de ilk olan Tekstil ve Teknik Tekstil Mükemmeliyet Merkezi’nin yanı sıra İleri Kompozit Malzemeler Araştırma ve Mükemmeliyet Merkezi ile firmaların Ar-Ge süreçlerinde mentorluk desteği veren BUTEKOM, salgın sürecinde önemli bir rol oynuyor. Hizmet kalitesini her geçen dönem yükselten merkez, maske, önlük ve tulum üretimi yapan firmalara test ve analiz imkanı sunarak, ihracat yolculuğunda da destek sağlıyor.

    “İYİ Kİ VARSIN BUTEKOM”

    Altınsu Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Altınsu, şubat ayı itibariyle maske üretimi için Ar-Ge çalışmalarına başladıklarını söyledi. Bu süreçte BUTEKOM’un sahip olduğu test ve analiz laboratuvarlarının kendilerine büyük kolaylıklar sağladığını ifade eden Altınsu, “Yaptığımız bu çalışmalar sonucunda antimikrobiyal iplik ve kumaş üretimi gerçekleştirdik. BUTEKOM ile sürekli istişare halindeyiz. Korona virüsle tüm dünyanın savaştığı bu dönemde BTSO ve BUTEKOM’un da katkılarıyla kumaşımızı hızlıca özel dokuma teknikleri ile maske aşamasına getirmek için yoğun çalışmalar içerisine girdik. Yaklaşık 1 ay gibi bir süreçte en etkin ve kullanışlı bu maske ürünümüzü nihai aşamaya getirdik. BUTEKOM olmasaydı biz bu noktaya gelemezdik. İyi ki BUTEKOM var. Bu süreçte katkıları sebebiyle BTSO Yönetim Kurulu Başkanımız İbrahim Burkay ve Bursa Uludağ Üniversitesi’ne teşekkür ederiz. Bursalı firmalarımızı BUTEKOM’un avantajlarından faydalanmaya davet ediyorum.” ifadelerini kullandı.

    “150 MİLYON MASKEYLE DÖVİZ GİRDİSİ SAĞLAMAK İSTİYORUZ”

    Hasan Altınsu, maskenin Türkiye’ de bir ilk olduğunu da belirterek, Silver İon teknolojisi ile tekrar kullanılabilir antimikrobiyal koruyucu bir maske üretildiğini kaydetti. Maskenin maksimum koruma için yüzde 98.8 bakteriyel filtreleme verimliliğine sahip ve EN 14683:2019 Avrupa Standardına uygun olduğunu dile getiren Altınsu, “Maske ihracatında iyi bir noktaya gelmeyi istiyoruz. Ülkemizde maske ihtiyacının karşılanmasına destek olmak ve yılsonuna kadar hedeflediğimiz 150 milyon adet maske ihracatıyla da döviz girdisi sağlamak istiyoruz” diye konuştu.
    “BUTEKOM FİRMALARA REHBERLİK EDİYOR”

    BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, korona virüs salgınıyla birlikte Türkiye’de maske ve medikal tekstil malzemelerinin üretim kapasitesinin arttığını belirterek, BUTEKOM’daki test ve analiz laboratuvarlarının bu süreçte büyük bir ihtiyacı giderdiğini söyledi. Bursa’da birçok firmanın bu süreçte BUTEKOM’un hizmetlerinden faydalandığını ifade eden Başkan Burkay, “Maske ihtiyacının çok önemli boyutlara ulaştığı bu dönemde firmalarımız üretim ve ihracat için çaba sarf ediyor. Bursa iş dünyası olarak önemli yatırımları hayata geçirdiğimiz BUTEKOM da sahip olduğu test ve laboratuvar hizmetleriyle Bursalı firmaların taleplerini en üst düzeyde karşılamaya devam ediyor” dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow