hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mevlana Mahallesi'ndeki kentsel dönüşümde sona gelindi

    Mevlana Mahallesindeki kentsel dönüşümde sona gelindi
    expand

    Mevlana Mahallesi'ndeki kentsel dönüşümde sona gelindi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Derya EVREN/BURSA,(DHA)-BURSA'da Yıldırım Belediyesi'nin Mevlana Mahallesi’nde gerçekleştirdiği  7'nci ve 8'nci etap kentsel dönüşüm projesinde yerleşim planı ile mimari projelerinde sona gelindi.

    Mevlana Mahallesi’nde gerçekleştirilen  7'nci ve 8'nci etap kentsel dönüşüm projesinde yerleşim planı ile mimari projelerinde sona gelindi. Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, ziyaret ettiği Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Başkan Yardımcısı Mustafa Levent Sungur ile Mevlana Mahallesi 7'nci ve 8'nci etap kentsel dönüşüm ve gelişim alanı projesini değerlendirdi. Daha önce başlayan uzlaşma görüşmelerinde tapu maliklerine projesinin detayları aktarılarak hak edişleri karşılığında sahibi olacakları konutlar hakkında bilgi verilirken vatandaşlarla yüzde 80’in üzerinde anlaşma oranı yakalanmıştı. Yıldırım Belediyesi’nin deprem riski olan bölgede sağlıksız ve güvensiz konutların yerine kazandıracağı modern, güvenli ve sağlıklı konutların yer alacağı projeye vatandaşlar da büyük oranda destek veriyor. Uzlaşma görüşmelerinin tamamlanmasının ardından sosyal donatıları, otoparkları, iş yerleri ile hayata geçirilecek proje, bölge sakinlerinin hak ettiği yaşama kavuşmalarını sağlayacak.

    PROJEDE SONA GELİNDİ

    Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Mevlana Mahallemizde kentsel dönüşüm projesi gerçekleştirmenin hazırlıkları içerisindeyiz. Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum, Bursa’ya gerçekleştirdiği ziyarette bunun müjdesini vermişti. Biz de gerçekleştirdiğimiz ziyarette TOKİ Başkan Yardımcımız Sayın Mustafa Levent Sungur ile projemizi değerlendirdik. Proje hazırlıklarında son aşamaya geldik” diye konuştu.

    YAŞAM KALİTESİ YÜKSELECEK

    Plansız yapılaşmanın yalnızca fiziki mekan sorunu olmadığını, bunun yanında birçok kültürel ve sosyal problemlerin de ortaya çıktığını vurgulayan Başkan Yılmaz, “Plansız ve çarpık yapılaşma devam ettikçe bu bölge değer kaybedecek ve yaşam şartları zorlaşacak. Kentsel dönüşüm çalışmalarımız tamamlanmaya başladıkça insanlarımız kentsel dönüşümün hayatlarına ne kadar büyük değer kattığını, çocukların güvenli ve daha iyi bir alanda yaşamalarının ne kadar önemli olduğunu görecekler” ifadelerini kullandı.

    ‘BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ’

    Kentsel dönüşümün Türkiye’nin öncelikli gündem maddelerinden birisi olduğunu vurgulayan TOKİ Başkan Yardımcısı Mustafa Levent Sungur ise bu sürecin doğru bir şekilde sürmesi için yerel yönetimler ve merkezi idarenin iş birliğine işaret ederek, “Belediyelerimiz kentsel dönüşüm hamlemizde önemli sorumluluklar üstleniyor. Biz de kendilerine destek için yoğun bir çaba sarf ediyoruz. Bu birliktelik ile şehirlerimizin yaşam kalitesini hep birlikte yükselteceğiz” dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow