hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Minikler mikrofon ile buluştu

    Minikler mikrofon ile buluştu
    expand

    Minikler mikrofon ile buluştu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cansel ORUÇ/BURSA,(DHA)-BURSA Büyükşehir Belediyesi Orkestra Şube Müdürlüğü’nün sanatı topluma yaymak ve müziği gençlere sevdirmek adına ilköğretim ve anaokulu öğrencilerine yönelik yürüttüğü ‘Müzik Atölyesi’ eğitim projesi, minikleri sahne ile tanıştırıyor.

    Atölye çalışmasında miniklerin mikrofon merakı renkli görüntülere sahne olurken, proje okullardan yoğun ilgi görüyor. İki aydan bu yana devam eden ‘Müzik Atölyesi’ eğitim projesine bu kez Nilüfer Nil-Vak kreşi 5 yaş grubu öğrencileri konuk oldu.

    Atölye kapsamında sahne ile tanışan ve Orkestra Şube Müdürlüğü Türk Halk ve Türk Sanat Müziği hocalarından ders alan öğrenciler, ilk deneyim performanslarıyla parmak ısırttı. Öğrencilere önce Türk Halk Müziği Bölümü sanatçıları tarafından halk müziği enstrümanları tanıtıldı, ardından mikrofona başına geçen minikler, dillerden düşmeyen şarkıları saz sanatçıları ile birlikte seslendirdi. Atölye çalışmasından büyük keyif alan öğrenciler solo performanslarıyla da kendilerine hayran bıraktı. Hayli neşeli geçen atölyenin ardından sınıf öğretmeni Meltem Koç, öğrencilerinin müzikle buluşmasına imkân sağlayan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Orkestra Şube Müdürü Muhterem Çevik ve Türk Halk Müziği Bölüm Başkanı Züleyha Savaş’a teşekkür etti.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow