hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mudanyalı kadınlar 8 Mart'ta sokaklarda

    Mudanyalı kadınlar 8 Martta sokaklarda
    expand

    Mudanyalı kadınlar 8 Mart'ta sokaklarda

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Halil ÖZÇOBAN/MUDANYA(Bursa),(DHA)-BURSA’da Mudanya Belediyesi ve Mudanya Kent Konseyi’nin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlediği etkinlikler, Mudanya Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin sokak gösterisi ile başladı. Kadınlar, kendilerine yönelik şiddet, taciz ve cinayetleri lanetledi.

    Mudanyalı kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde “Kuralım hayatı yeni baştan” sloganıyla bu yıl da meydanları doldururdu. Mudanya Belediyesi ve Mudanya Kent Konseyi’nin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlediği etkinlikler, Mudanya Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin sokak gösterisi ile başladı. CHP Mudanta Kadın Kolları Başkanı Zeynep Bahçuvancı ve Mudanya Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Başak Baykan’ın konuşmasının ardından Kadın Meclisi Tiyatro Çalışma Grubu’nun gösterisi büyük alkış aldı.

    Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, eşi Gülbahar Türkyılmaz ile birlikte kadınlara destek verdi. Mudanyalı kadınlar, sokak gösterisinin ardından Mütareke Meydanı’ndan İskele Meydanı Atatürk Anıtı’na yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüşte kadınların dayanışma çağrısı dile getirilirken, kadına yönelik şiddet, taciz ve cinayetler lanetlendi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow