hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mudanya’nın hedefi sağlıklı ve planlı kentleşme

    Mudanya’nın hedefi sağlıklı ve planlı kentleşme
    expand

    Mudanya’nın hedefi sağlıklı ve planlı kentleşme

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsmail Hakkı SEYMEN/BURSA,(DHA) - BURSA'da Mudanya Belediyesi; Eğerce, Esence, Mesudiye, Söğütpınar mahallelerini kapsayan 334 hektarlık alanda günümüzün koşullarına ve gelecekteki ihtiyaçlara cevap verecek imar planı çalışmasına başladı.

    Mudanya Belediyesi plansız yapılaşma ve altyapı sorunu yaşanan Eğerce, Esence, Mesudiye, Söğütpınar mahallelerini kapsayan 334 hektarlık alanda 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı revizyon çalışmalarına başladı.

    Mudanya’yı sağlıksız şehirleşmeden kurtararak modern şehirciliğin gereklilikleri ile buluşturmak için çalışmalarını sürdürdüklerini vurgulayan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Bir yandan mahkeme kararıyla iptal edilen Güzelyalı imar planını sil baştan yaparken diğer yandan Eğerce, Esence, Mesudiye, Söğütpınar’da da çalışmalara başlıyoruz. Yeni imar planıyla birlikte dört mahallemizin altyapı gibi birçok sorununun da çözülebilmesi için önemli bir adım atmış olacağız. Plansız ve sağlıksız şehirleşme uygulamalarının yerine modern, günümüzün koşullarına ve gelecekteki ihtiyaçlara cevap verecek imar planı çalışmasına teknik ekiplerimiz başladı. 334 hektarlık alanda yapılacak olan plan çalışması tamamlandığında diğer kurumların sorumluluğunda olan altyapı gibi sorunlar çözülecek, Mudanya’nın kimliğine ve tarihine özgü, turizm öncelikli bir kent planlaması ortaya çıkacak ” diye konuştu.

    (FOTOĞRAFLI)

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow