hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Müftü Turan, İslam dinini yanlış anlayan ve farklı yansıtanlara tepki gösterdi

    Müftü Turan, İslam dinini yanlış anlayan ve farklı yansıtanlara tepki gösterdi
    expand

    Müftü Turan, İslam dinini yanlış anlayan ve farklı yansıtanlara tepki gösterdi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Muammer İRTEM/BURSA,(DHA)-BURSA İl Müftüsü İzani Turan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İslam dinini yanlış anlayan ve farklı yansıtan şarlatanlara tepki gösterdi. Turan, İslam dininin doğru anlatılması ve anlaşılması için müftülere, imamlara, vaizlere büyük iş düştüğünü belirtti.

    Müftü İzani Turan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İslam dininin ibadetlerini yanlış yansıtan, dini inançları sömürenler kişiler hakkında açıklamalarda bulundu. Müftü Turan’ın paylaşımı ise şöyle;

    “Ne hikmettir bilinmez bu ülkede, belki İslam ülkelerinde dinle ve diyanetle ilgili gündem hiç bitmez. Bu iki alanla ilgili ahkâm kesmeler, delil karartmalar, hakikati tersyüz etmeler, alenî düşmanlıklar, gizli ittifaklar, cahili saplantılar, batılı hak göstermeler, kafa karıştırmalar, dalâlete hak kılıfı ile davetler, şeytanın bile hicap edeceği şeyhlik iddiaları, şeyh müsveddeleri, firavunvari ilahlık sevdasına kapılanlar, şarlatanlıklar, inançların sömürülmesi, manevî boşluk yaşayan bîçarelerin temiz duygularını çıkarlara âlet etmeler, mankurtlaştırma gibi şeyler hiç bitmez. Hep dini söylem kılıfı içerisinde; “zehiri altın kapla” sunma geleneğinin devamı olarak bugünlerde de revaçta. İşin tuhaf tarafı, iletişim, internet çağını yaşadığımız bir dünyada hala daha bu saçmalıklara kanan, aldananların olması. (Görülen uyduruk rüyalarla Allah'ın görülmesi, peygamberin, sazlı cazlı ortamlarına rahmetle gelmesi gibi.) Rü'yetüllah gibi Cenab-ı Hakkın bilgi ve tasarrufunda olan meselelerle insanların zihin ve inanç dünyalarının kirletilmesini üç şekilde izah etmek mümkündür: Birincisi, ya insanların dini duyguları kullanılarak menfaat devşirmek. İkincisi, bu işe soyunanlar birilerinin maşasıdır. Üçüncüsü ise haindirler. (Allah'a ve rasülüne harp ilan edenlerdir.) Allah'la, Allah'ın diniyle harbe cüret edenlerin akibeti ise, dünya ve ahirette rüsvaylıktır. Belki bir diğer ihtimal, bu işe soyunan meczuptur. Tabii burada da meczuba tabi olan akıl sahiplerinin acınası durumuna ne diyeceğiz? Sahih dinimizin, sahih kaynaklardan insanımıza aktarılması, anlatılması ve güzel bir üslupla sunulması gerçeğini ve bu husustaki ihmali ve vebalini de; tüm ilahiyat hocalarımız, Diyanet camiası olarak; omuzlarımızda olduğu gerçeğini bir kenara not ediyorum. Çok çalışmamız lazım, konuşması gerekenler sustuğu müddetçe, bir takım din tacirlerinin ve çok affedersiniz, kelimenin tam anlamıyla şarlatanların büyümesi kaçınılmazdır.”

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow