hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mursi için Bursa'da gıyabi cenaze namazı kılındı

    Mursi için Bursada gıyabi cenaze namazı kılındı
    expand

    Mursi için Bursa'da gıyabi cenaze namazı kılındı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Enver Fatih TIKIR-Semih ŞAHİN/BURSA,(DHA)- BURSA'da, mahkemede geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Mısır'ın demokratik yollarla seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi için gıyabi cenaze namazı kılındı.
    Ulucami'de Bursa İl Müftüsü İzani Turan tarafından kıldırılan gıyabi cenaze namazına yüzlerce kişi katıldı. Turan yaptığı konuşmasında, "Bir Müslüman idareci ise halkının gönlünde yer almadır. Sadece halkının da değil ümmetin, bütün Müslümanların müşterek sevgilisi olması gerekir. Bu her birimiz için bir ibret vesikasıdır. Mısır neresi, burası neresi? Bizi birbirimize bağlayan iman bağıdır, gönül bağıdır. Ben Muhammed Mursi'yi hiç görmedim. Sadece televizyonlardan gördüm ancak halkı için mücadele eden, Müslümanların derdiyle dertlenen bir yönetici olarak gördük. Cenabı Hak rahmet eylesin, bir Mursi gider başka Mursiler gelir. Önemli olan zulmün, zalimin yeryüzünde hayat hakkı bulamaması, iyilerin hakim olmasıdır. Biz Müslümanlar olarak iyilerin hakim olabilmesi için gayret etmeliyiz" dedi.
    Namazın ardında Mursi ve tüm şehitler için duaların edildi. Kalabalık, "Zalimler için yaşasın cehennem" sloganları atarak, dağıldı.
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow