hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Nilüfer’de okul kantinleri denetlendi

    Nilüfer’de okul kantinleri denetlendi
    expand

    Nilüfer’de okul kantinleri denetlendi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Semih ŞAHİN/BURSA,(DHA)- BURSA’da Nilüfer Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü ile Zabıta Müdürlüğü ekipleri, yeni eğitim-öğretim yılının açılmasıyla birlikte ilçe sınırlarındaki okulların kantinlerinde ruhsat, hijyen ve gıda denetimi gerçekleştirdi.

    Nilüfer Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü ile Zabıta Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların kaliteli hizmeti, hijyenik bir ortamda alabilmeleri amacıyla kentteki işletmelerde denetimlerini belirli aralıklarla yapıyor. Ekipler, yeni eğitim öğretim yılının açılmasıyla birlikte okul kantinlerini de mercek altına aldı. Belediye ekipleri, Nilüfer ilçesi sınırlarındaki devlet okullarında bulunan kantinlerde denetimlere başladı. Kantinleri tek tek gezen gıda denetim bürosu ekipleri, öğrencilerin sağlıklı gıdaları, temiz bir ortamda tüketebilmeleri için gıda ve hijyen denetimlerini titizlikle gerçekleştirirken, zabıta müdürlüğüne bağlı ekipler de ruhsat denetimleri yapıyor. Satışı yapılan ürünleri de inceleyen ekipler, işletmecileri merdiven altı üretilen ürünleri kullanmamaları konusunda uyarıyor.

    “DENETİMLER DEVAM EDECEK"

    Ruhsatı bulunmayan kantinlerde yasal işlemler uygulanacağının altını çizen Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, hijyen konusuna da büyük önem verdiklerini ifade etti. Denetimlerin periyodik olarak süreceğini vurgulayan Başkan Erdem, “Çocuklarımızın sağlığı ve gıdaları hijyenik bir ortamda tüketmeleri bizim için çok önemli. Bu hedef doğrultusuna ilgili arkadaşlarımız kantinlerde denetimlerini titizlikle gerçekleştiriyor. Denetimlerimizi sürdürerek, bu konunun takipçisi olacağız. Hem öğrencilerimiz hem de velilerimiz, okul kantinlerinden alışveriş yaparken ambalajlı ürünleri tercih etmeleri ve ürünlerin son kullanma tarihine dikkat etmeleri konusunda duyarlı olmalı” şeklinde konuştu.
    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow