hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Nilüfer’de yalnızlık yok dayanışma var

    Nilüfer’de yalnızlık yok dayanışma var
    expand

    Nilüfer’de yalnızlık yok dayanışma var

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Muammer İRTEM/BURSA,(DHA)- BURSA’da Nilüfer Belediyesi, yaşlı ve yalnız olan, bakacak kimsesi olmayan yaşlıların her tür ihtiyacını karşılıyor. Bu durumdaki vatandaşların hem evlerini temizleyen, hem de kişisel bakımlarını yapan belediye ekipleri her gün sıcak yemek de götürerek dayanışmanın en güzel örneklerini sergiliyor.

    Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde “ev ve kişisel bakım ekipleri” oluşturan Nilüfer Belediyesi, temizlik ihtiyaçlarını karşılayamayan hasta, engelli, kimsesiz ve yaşlı vatandaşlara yardım eli uzatıyor. Kriterlere uyan kişi ve ailelerden gelen talep doğrultusunda periyodik aralıklarla bu vatandaşların evlerine misafir olan ekipler, vatandaşların hem ev temizliğini, hem de kişisel bakımlarını yapıyor.

    147 HANEYE GİDİLDİ

    Nilüfer Belediyesi Ev Bakım Hizmetleri ekibi, hafta içi her gün program dahilinde ihtiyaç sahibi hanelerin kapısından penceresine, banyosundan mutfağına kadar detaylı temizliğini yapıyor. Sabahın erken saatlerinde çalışmalarına başlayan ekipler, birçok haneye giderek, vatandaşların hijyenik bir ortamda, mutlu bir şekilde yaşam sürmelerine olanak sağlıyor. Bu yıl 149 hanenin evine giden ev bakım hizmetleri ekibi, dokuz ayda 536 kez ev temizliği yaptı. Nilüfer Belediyesi, kişisel bakım hizmetleri ekibiyle de ihtiyaç sahibi vatandaşların yüzünü gülümsetiyor. Birçok ihtiyaca cevap veren kişisel bakım hizmetleri ekibi, yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşların banyo, vücut temizliği, saç, sakal ve tırnak kesimi gibi ihtiyaçlarını da gideriyor. Çalışmalarını büyük bir özenle gerçekleştiren ilgili birim personeli, bu yıl ihtiyaç sahibi 147 hanede toplam bin 742 kez kişisel temizlik hizmeti verdi.

    YAKLAŞIK 115 BİN ÖĞÜN SICAK YEMEK

    Nilüfer Belediyesi, yaşlı, hasta, yalnız ya da engelli ve bakıma muhtaç vatandaşlara yılın 365 günü sıcak yemek de dağıtıyor. Yaz kış demeden haftanın yedi günü hanelerin kapısını çalan Nilüfer Belediyesi, hijyenik ortamda yapılan sıcak yemekleri, ihtiyaç sahiplerine teslim ediyor. Büyük bir ihtiyacı karşılayan bu hizmetten yararlanan vatandaşlar, Nilüfer Belediyesi Sosyal Yardım Kurulu’na gelen başvurular değerlendirilerek belirleniyor. İhtiyaç sahiplerinin yüreğine dokunan Nilüfer Belediyesi haftanın yedi günü yaklaşık 250 kişiye, düzenli olarak günde iki öğün sıcak yemek dağıtıyor. Nilüfer Belediyesi 2019 yılının eylül ayı sonuna kadar toplam 114 bin 816 öğün yemeği, ihtiyaç sahiplerine ulaştırarak, beslenmelerine destek oldu.

    “NİLÜFERDE HİÇ KİMSE YALNIZ DEĞİL”

    Doğumdan ölümüne kadar Nilüferlilerin her zaman yanında olduklarını belirten Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, “Nilüfer her konuda ve her alanda tam bir dayanışma kenti. Nilüfer’de hiç kimse yalnız değil, sosyal belediyecilik uygulamalarımız sayesinde hayatın her alanında bir dayanışma-paylaşma zemini yaratarak yurttaşlarımızın mutluluğu için çalışıyoruz. Yaşlılık dönemi insanın en çok desteğe dayanışmaya ihtiyaç duyduğu bir dönem. Huzurevleri yaparak, Olgun Gençlik Merkezleri yaparak vatandaşlarımızın mekânsal ve sosyal ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Maddi durumu yetersiz olan ve kendi ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda olan vatandaşlarımızla da ev ve kişisel bakım desteğiyle, sıcak yemek yardımıyla dayanışma içinde olmaya çalışıyoruz. Kısacası Nilüfer’de yalnızlık yok dayanışma var” dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow