hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Nilüfer’den kardeş kent Gazimağusa’ya ziyaret

    Nilüfer’den kardeş kent Gazimağusa’ya ziyaret
    expand

    Nilüfer’den kardeş kent Gazimağusa’ya ziyaret

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Esra TÜRKER/Bursa, (DHA)-BURSA Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Nilüfer’in KKTC’deki kardeş kenti Gazimağusa Belediyesi’ni ziyaret ederek Belediye Başkanı İsmail Arter ile bir araya geldi. Kapalı Maraş Bölgesi’ni gezen heyet, Girne’deki Boğaz Şehitliği’ni de ziyaret ederek Barış Harekatı’nda şehit olan Nilüfer Belediye Meclisi Üyesi Mesut Şehitoğlu’nun babası ve tüm şehitler için dua etti.   

    Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Nilüfer ilçesindeki muhtarlar ve Nilüfer Belediye Meclisi üyeleriyle birlikte temaslarda bulunmak üzere Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne giden heyet, Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter tarafından karşılandı. Her iki belediyenin çalışmalarının konuşulduğu ziyarette iki belediye başkanı, bir çok konuda görüş alışverişinde bulundu.

    Gazimağusa’nın çok yönlü bir kent olduğunu vurgulayan İsmail Arter, 46 yıldır kapalı olan Maraş Bölgesi’nin tekrar girişlere açılmasının memnuniyet verici olduğunu ifade ederek, “Yıllardır kanayan yaramız Kapalı Maraş Bölgesi de karşılıklı siyasi mutabakatla en azından girişlere açıldı. Orada da birtakım çalışmalarımız var. Umarım sorun tam olarak çözülür ve Maraş’ı yaşanabilir bir kent haline getiririz” diye konuştu.

    Misafirperverliğinden dolayı İsmail Arter ve ekibine teşekkür eden Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem de “Kıbrıs’ta yaşanan sorunları yıllardır ülkemizden takip ediyoruz. Sizlerin belediyecilik anlamındaki çalışmalarınızı da yakından takip ediyoruz.  Kıbrıs’ta atılan adımlar, iki ülke halkı için de olumlu ve umut veriyor. Sizlerin de bölgede değerli çalışmalarınız var. Buraların verimli kullanılması Kıbrıs’a da çok yönlü katkı sağlayacaktır” dedi. Erdem, Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter’i de Nilüfer’e davet etti.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow