hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Osmangazi’de karda zarar gören yollar yenileniyor

    Osmangazi’de karda zarar gören yollar yenileniyor
    expand

    Osmangazi’de karda zarar gören yollar yenileniyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hasan BOZBEY/BURSA, (DHA)-BURSA’da Osmangazi Belediyesi, yoğun kar yağışı nedeniyle ilçenin farklı bölgelerinde bozulan yol ve kaldırımlarda yenileme çalışması yapıyor.

    Karla mücadele için 70 personel, 20 iş makinası, 3 tuzlama aracı ve 5 kar küreme aracıyla 24 saat esasına göre çalışan, Osmangazi Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, bozulan yol ve kaldırımlarda yenileme çalışmalarına başladı. Kar yağışı nedeniyle ulaşımda sorun yaşanmaması adına, 136 mahallenin tamamında kar ve buzlanmaya karşı yürütülen çalışmalar sonucu bozulan yollar, iş makinaları tarafından serilen dolgu malzemeleri ile yenileniyor.

    Belediye Başkanı Mustafa Dündar, özellikle Ovaakça Santral ve Demirtaş Sakarya Mahallelerinde, altyapı çalışmaları tamamlanan, ancak üstyapı öncesinde kar yağışı nedeniyle bozulan yollarda dolgu çalışması yapıldığını belirtti. Dündar, “Yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle gerçekleştirilen kar küreme ve tuzlama çalışmalarının zarar verdiği yol ve kaldırımlar, havaların ısınması ile birlikte Fen İşleri Müdürlüğümüze bağlı ekipler tarafından yenileniyor. Zarar gören kaldırım ve yollardaki yenileme çalışmalarımız, hava şartlarının uygun olduğu günlerde kesintisiz şekilde devam edecek” dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow