hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Osmangazi'de zabıta ekipleri denetimleri artırdı

    Osmangazide zabıta ekipleri denetimleri artırdı
    expand

    Osmangazi'de zabıta ekipleri denetimleri artırdı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Muammer İRTEM/BURSA,(DHA) - BURSA'da Osmangazi Belediyesi, koronavirüse karşı aldığı önlemler kapsamında dezenfekte işlemlerini aralıksız sürdürürken, zabıta ekipleri de vatandaşların sağlığı için denetimleri sıkılaştırdı. Geride kalan bir haftada zabıta ekipleri, işyerleri ve pazar yerleri olmak üzere toplam 536 noktada denetim gerçekleştirdi.

    Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede dünyanın pek çok ülkesinde yayılan koronavirüse karşı büyük mücadele veren Osmangazi Belediyesi, vatandaşların yoğun olarak kullandıkları kamuya açık alanlarda dezenfekte çalışması yaparak salgının yayılmasını önlerken, zabıta ekipleri de bu süreçte denetimlerini arttırdı. Fırın, market ve pazar gibi birçok noktada temizlik ve hijyen denetimleri yapan zabıta ekipleri, mahallelerde kurulan pazar yerlerinde maske ve sosyal mesafe denetimi yaparken, pazarcı esnafı ve alışverişe gelen vatandaşlara da maske dağıttı. Yapılan denetimlerde yasağa uymadığı tespit edilen 65 yaş üstü ve 20 yaş altı pazarcı esnafı da evlerine gönderildi.

    536 NOKTADA DENETİM YAPILDI

    Koronavirüsle mücadele sürecinde denetimlerini arttıran Zabıta Müdürlüğü ekipleri, son 1 haftada, başta marketler ve genelgeye göre kapalı olması gereken iş yerleri ile pazar alanları olmak üzere toplam 536 noktada denetim yaptı. Denetimler kapsamında marketlerin bir defada içeriye aldığı müşteri sayısına, market içerisinde müşteri sayısının fazlalaşmaması için giriş çıkışların kontrolüne, sosyal mesafe kuralına uyulup uyulmadığı gibi konulara dikkat edildi. Ayrıca, marketlerde hijyen kurallarına uyulup uyulmadığı ve ürünlerin fiyatı ile ilgili etiket denetimleri de yapıldı. 

    PAZAR YERLERİNDE SIKI DENETİM

    Zabıta ekipleri, pazar yerlerinde yaptıkları denetimlerde ise esnafın, İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan pazar satış yerlerinde her bir satış yeri arasında en az 3 metre mesafe olacak şekildeki genelgeye uyup uymadıklarını kontrol etti. Pazara gelen vatandaşlara ve esnafa maske ile eldiven dağıtan ekipler, halkın kişisel hijyenini sağlamak için pazar yerlerinin girişlerine de el dezenfektan aparatı koydu. 

    DÜNDAR: BU GÜNLERİ KURALLARA UYARAK GERİDE BIRAKACAĞIZ

    Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, denetimlere sıkı bir şekilde devam ettiklerini belirterek, “Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınından dolayı vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamamaları için denetimleri eksiksiz yerine getiriyoruz. Yapılan denetimlerde kurallara uymayan esnaf ve vatandaşlara gerekli uyarıları yaparken, kurallara uyan tüm esnaflarımıza da teşekkür ediyoruz. Osmangazi Belediyesi olarak bu denetimlere ara vermeden devam edeceğiz. Vatandaşlarımız da gördükleri bir olumsuzluğu bizlere bildirsinler. Bu kötü günleri hep birlikte kurallara uyup, tavsiyeleri dikkate alarak geride bırakacağız”  dedi.

    (FOTOĞRAFLI)

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow