hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    OSMEK’ten diksiyon kursu

    OSMEK’ten diksiyon kursu
    expand

    OSMEK’ten diksiyon kursu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Halil ÖZÇOBAN/BURSA,(DHA)- BURSA’da Osmangazi Belediyesi Meslek Edinme Kursları (OSMEK) bünyesinde açılan diksiyon kursu ilgi görüyor.

    Osmangazi Belediyesi’nin Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle ücretsiz olarak düzenlediği Osmangazi Belediyesi Meslek Edinme Kursları, meslek sahibi olmayan vatandaşları çalışma hayatına kazandırıyor. Sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerinden olan OSMEK, açtığı diksiyon kursuyla öğrencilere nefes, tonlama, beden dili, söyleyiş özellikleri, yazı ve konuşma dili arasındaki fark ile etkili konuşmanın önemini aktarıyor. Soğanlı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen eğitimlerde iletişim konusunda yeteneklerini güçlendiren kursiyerler, TRT seslendirme sanatçısı Deniz Çevik eşliğinde konuşmanın inceliklerini öğreniyor.

    80 SAATLİK KURS

    Toplumun her kesiminden ilgi gören kursun oldukça verimli geçtiğini belirten kurs eğitmeni Deniz Çevik, “Sosyal bir varlık olan insan, gerek ikili iletişimlerde gerekse topluluklar karşısında daima konuşmak durumundadır. Kendimizi daha iyi ifade edebilmek, başka kişilerce sevilerek dinlenmek isteriz. Bunun için de herkes tarafından anlaşılabilen, kulağa hoş gelen, güzel bir Türkçe ile konuşmamız gerekir. Bu amaçla hayata geçirdiğimiz kursumuz, 80 saatlik modülden oluşuyor. İlginin ve başarının bu denli yüksek olması bizleri oldukça sevindiriyor. Ayrıca kursiyerlerimiz doğru konuşabilmeyi öğrenmenin dışında kendileri için terapi uyguluyorlar” dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow