hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Panaroma 1326 Bursa Fetih Müzesi Özbek bakan yardımcısını ağırladı

    Panaroma 1326 Bursa Fetih Müzesi Özbek bakan yardımcısını ağırladı
    expand

    Panaroma 1326 Bursa Fetih Müzesi Özbek bakan yardımcısını ağırladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Halil ÖZÇOBAN/BURSA,(DHA)- BURSA’ya gelen Özbekistan Kültür Bakanlığı Birinci Bakan Yardımcısı Ozodbek Nazarbekov,  Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’ni ziyaret etti. Nazarbekov’a Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar eşlik etti.
    Özbekistan Kültür Bakanlığı Birinci Bakan Yardımcısı Ozodbek Nazarbekov, Panaroma 1326 Bursa Fetih Müzesi’ni ziyareti sırasında ilk olarak Osmanlı döneminin önemli olaylarının anlatıldığı tabloları inceledi. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar eşlik ettiği Nazarbekov'a, çevre dostu olarak inşa edilen binanın mimari ve teknik özellikleri hakkında bilgi verdi.
    Daha sonra 42 metre açıklığındaki kubbe bölümüne çıkan Nazarbekov, Bursa’nın fetih gününün canlandırıldığı panoramik resmi de inceledi.
    'İNSANLARA GEÇMİŞİNİ ÖĞRETEN BİR ESER OLMUŞ'
    Fetih Müzesi’nin her anlamda etkileyici olduğunu belirten Özbek Bakan Yardımcısı Ozodbek Nazarbekov, “Misafirperverliği için hem kendim hem de Özbekistan halkı adına Türk halkına çok teşekkür ediyorum. Fetih Müzesi, insanlara geçmişini öğreten çok önemli bir eser olmuş. Böyle güzel bir eseri gezme fırsatı bulduğum için çok mutluyum. Burasının birçok müze yatırımcısına örnek teşkil edeceğini düşünüyorum. Bu olağanüstü müzeyi kazandıran Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ı tebrik ediyorum” dedi. 
    Başkan Dündar da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Nazarbekov’a Osman Gazi’nin tahta oturuşunu simgeleyen bir biblo hediye etti.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow