hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Rusya’nın İstanbul Başkonsolosu Buravov Başkan Aktaş’ı ziyaret etti

    Rusya’nın İstanbul Başkonsolosu Buravov Başkan Aktaş’ı ziyaret etti
    expand

    Rusya’nın İstanbul Başkonsolosu Buravov Başkan Aktaş’ı ziyaret etti

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Vedat YÜCEBAŞ/BURSA,(DHA)-  BURSA Uluslararası Fotoğraf Festivali’nin (FOTOFEST) konuk ülkesi Rusya’nın İstanbul Başkonsolosu Andrey Buravov, festival öncesi Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı ziyaret etti.

    Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Kent Konseyi tarafından organize edilen, Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği’nin (BUFSAD) destekleriyle gerçekleştirilen Bursa Uluslararası Fotoğraf Festivali’ne katılmak için Bursa’ya gelen Rusya’nın İstanbul Başkonsolosu Andrey Buravov, Başkan Alinur Aktaş ile görüştü. Rus fotoğrafçılar, Alexander Dymnikov, Daniil Kolchanov, Ekaterina Pryanichnikova, Grigory Mumrikov, Igor Mukhin, Ilya Nikitin, Olga Ingurazova, Olga Vorobyova ve Svetlana Yerkovich festivalde sergileriyle yer alacaklar. Ayrıca RosPhoto Sergiler Departmanı Küratörü Alexandra Maximova ‘Rus Fotoğrafı’, Fotoğraf Tarihi Müzesi Vakfı’nda Anna Belova da ‘fotoğraf müzeleri’ konularında bilgilerini paylaşacak.

    FESTİVAL KAPSAMINDA 9 RUS FOTOĞRAÇI SERGİ AÇACAK

    İki ülkenin kültürel anlamda da yakınlaşmasına katkı sağlayacak festival öncesi başkonsolos Andrey Buravov’u makamında ağırlayan Başkan Aktaş, “Her iki devletin lideri de iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesi için önemli gayretler sarf ediyor. Bu yıl festivalde Rusya gibi büyük bir coğrafyaya sahip ülkeyi konu alıyoruz. Bu festivalin ilişkilerin daha da artmasına katkı vermesini diliyorum” dedi. Rusya’nın İstanbul Başkonsolosu Andrey Buravov da 9 Rus fotoğrafçının sergisinin olacağı festivalin başarıyla geçmesini temenni etti.
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow