hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sağlıklı yaşam için yürüdüler

    Sağlıklı yaşam için yürüdüler
    expand

    Sağlıklı yaşam için yürüdüler

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Muammer İRTEM/BURSA,(DHA) - BURSA Kent Konseyi Kadın Meclisi ve İl Sağlık Müdürlüğü işbirliğiyle ‘Dünya Sigarayı Bırakma Günü’ kapsamında Mihraplı Parkı’nda sağlıklı yaşam yürüyüşü gerçekleştirdi.

    ‘Dünya Sigarayı Bırakma Günü’ etkinlikleri kapsamında Bursa Kent Konseyi Kadın Meclisi ve İl Sağlık Müdürlüğü işbirliğiyle sağlıklı yaşam yürüyüşü düzenledi. Mihraplı Parkı’ndaki programa Bursa Milletvekili Osman Mesten, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Alinur Aktaş’ın eşi Sevinç Aktaş, Bursa İl Sağlık Müdürü Özcan Akan, Bursa Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Mihrimah Kocabıyık, 22. Dönem Milletvekili Faruk Anbarcıoğlu, Yerel Gündem Şube Müdürü Mahmut Turunç, Bursa Kent Konseyi Genel Sekreteri Murat Başlar, kadın meclisi üyeleri ile vatandaşlar katıldı. 

    "DEVLETİMİZ DE HALK SAĞLIĞI İÇİN ÖNEMLİ ADIMLAR ATTI"

    Yürüyüş öncesi yapılan açıklamada Bursa Milletvekili Osman Mesten, halk sağlığı açısından önemli bir faaliyet olduğunu söyledi. Mesten, “Biliyorsunuz Cumhurbaşkanımızın en hassas olduğu konulardan biri de sigaradır. Kimin elinde bir sigara görse, hemen sigarayı elinden alarak bırakması için söz alır. Bu şekilde sigara bıraktırdığı birçok kişiye sizlerde şahit olmuşsunuzdur. Kapalı yerlerde sigara içilmesinin yasaklanması gibi konularda devletimiz de halk sağlığı için önemli adımlar attı” dedi.

    ZARARLARINA DİKKAT ÇEKTİLER

    Bursa İl Sağlık Müdürü Özcan Akan ise, sigara bağımlığının tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de önemli bir halk sağlığı sorunu olduğunu söyledi. Her yıl binlerce insanın bu bağımlılık nedeniyle yaşamını yitirdiğini ifade eden Akan, bu tür etkinliklerle sigara bağımlılığına karşı toplumda bir bilinç geliştirmek istediklerini sözlerine ekledi. Bursa Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Mihrimah Kocabıyık da, ‘Dünya Sigarayı Bırakma Günü’nde böyle bir anlamlı etkinliğe imza atarak topluma mesaj vermek istediklerini söyledi.

    Yürüyüşün sonunda protokol üyeleri tarafından katılanlara yeşil elma ve su ikram edildi. Sonrasında ise ‘Sigarasız bir Dünya’ temennisi ile beyaz balonlara havaya bırakıldı. Program Bursa İl Sağlığı Müdürlüğü çalışanlarının yaptığı karbonmonosit ölçüm testi ile son buldu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow