hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sosyal medyadan ders çalışan engelli lise öğrencisi okul birincisi oldu

    Sosyal medyadan ders çalışan engelli lise öğrencisi okul birincisi oldu
    expand

    Sosyal medyadan ders çalışan engelli lise öğrencisi okul birincisi oldu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gürhan ADANA/YENİŞEHİR,(Bursa),(DHA)-BURSA'nın Yenişehir ilçesinde, sosyal medya üzerinden ders çalışan Ertuğrulgazi Anadolu Lisesi 12'nci sınıf öğrencisi Hatice Kahreman, 93,83 ortalama puanıyla okul 1'incisi oldu. Kahreman, okulun yılsonu mezuniyet töreninde ayakta alkışlandı.

    Bursa'nın Yenişehir ilçesinde, sosyal medya üzerinden ders çalışan Ertuğrulgazi Anadolu Lisesi 12'nci sınıf öğrencisi Hatice Kahreman, 93,83 ortalama puanıyla okul 1'incisi oldu. Okul bahçesindeki mezuniyet töreninde Hatice Kahreman'ın babası Sadettin Kahreman ve annesi Gülcan Kahreman kızlarını yalnız bırakmadı. Yenişehir Kaymakamı Suat Seyitoğlu, Milli Eğitim Müdürü Musa Ayaz ve ilçeli yöneticilerle öğrencilerin ailelerinin katıldığı mezuniyet törenine Hatice Kahreman'ın azimli hikâyesi damgasını vurdu. En çok ailesinden destek aldığını belirten Kahreman, "Dersleri başka güne bırakmadım. Düzenli çalıştım, öğretmenlerimin dediği her şeyi yaptım. Sosyal medyayı zaman kaybı için değil, derslerinizi daha güzel yapmanız için kullanın. Çünkü bana çok yararı oldu. Her şeyde ailem yanımda oldu. Destek oldular bana. Bu beni daha da teşvik etti. Bundan sonraki hedefim sağlık sorunu olan insanlara yardım için eczacılık yapmak. Bunu da kazanmayı canı gönülden istiyorum" dedi. Milli Eğitim Müdürü Musa Ayaz, öğrencilere güvendiklerini vurguladı. Ayaz, "Biz sizlere güveniyoruz, ama her şeyinizle güveniyoruz. Her biriniz, ayrısınız, değerli ve farklısınız bunları biliyoruz" diye konuştu.

    Okul Müdürü Mustafa Kiraz ise, "Sizlerden emanet olarak aldığımız değerli evlatlarımızı, idareci ve öğretmenlerimizle birlikte, özgüveni yüksek, ne istediğini bilen, bilgili, görgülü, ülkesini ve insanları seven, bilgiyle ve insani secideyelerle donanmış bireyler olarak sizlere tekrar takdim etmenin mutluluk ve heyecanı içindeyiz" ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından mezun olan öğrenciler, keplerini fırlatarak mezuniyet coşkusunu arkadaşları ve aileleriyle birlikte yaşadı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow