hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    SUDER Başkanı Seyhanlı: Sağlıklı ambalajlı sular tercih edin

    SUDER Başkanı Seyhanlı: Sağlıklı ambalajlı sular tercih edin
    expand

    SUDER Başkanı Seyhanlı: Sağlıklı ambalajlı sular tercih edin

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Halil ÖZÇOBAN/BURSA,(DHA)-DÜNYA Sağlık Günü’nde sağlıkla ilgili önemli bir süreçten geçildiğini belirten Ambalajlı Su Üreticileri Derneği (SUDER) Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Seyhanlı, dernek üyelerinin de hijyen koşullarında ve sağlıklı ambalajlı su temini noktasında tüm tedbirleri aldıklarını, bu suların tericih edilmesi gerektiğini söyledi.

    Sağlığın ilk gündem maddesi olduğu bugünlerde Dünya Sağlık Günü nedeni ile açıklama yapan Ambalajlı Su Üreticileri Derneği (SUDER) Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Seyhanlı, “Maalesef bu yıl Dünya Sağlık Günü, dünyada Antarktika dışındaki bütün kıtalardaki ülkelerde on binlerce kişinin ölüme yol açan ve giderek yayılan koronavirüs salgını ile mücadele edilen bir döneme rastladı. Ülkemizde de can kayıplarına neden olan salgında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyoruz” dedi.

    "İŞ BİRLİĞİ İÇERİSİNDE HAREKET ETMEK HEPİMİZİN SORUMLULUĞUDUR"

    Bu olağanüstü günlerde tüm sağlık çalışanlarına ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya teşekkürü borç bildiklerini ifade eden Seyhanlı, her bireye ülke sağlığının korunmasında büyük görev düştüğünün altını çizdi. Başkan Seyhanlı, “İçinde olduğumuz bu zorlu dönemde, devletimizin salgınla mücadele tedbirlerinin etkili bir şekilde hayata geçirilerek arzu edilen sonucun alınması için; özel sektör, STK’lar ve vatandaşlar olarak tam bir iş birliği içerisinde hareket etmek, hepimizin ortak sorumluluğudur” diye konuştu.

    "GÜVENİLİR ÜRÜNE ULAŞIMIN ÖNEMİ BİR KEZ DAHA ANLAŞILMIŞTIR"

    Seyhanlı, “İçinden geçtiğimiz bu zor süreçte bir kez daha ortaya konulduğu üzere, toplum sağlığı için ambalajlı sular; doğal afetler, salgın hastalıklar, savaşlar gibi olağanüstü hallerde sağlığın korunmasının olmazsa olmazıdır. Sağlık Bakanlığımız tarafından düzenli olarak denetlenen ve içerisinde sağlığa yararlı çeşitli mineralleri barındıran ambalajlı sular, kaynağında şişelemeden nihai satış noktalarına kadar tüm aşamalarda gerekli gıda güvenliği ve hijyen şartları sağlanarak tüketicilerimize sunulmaktadır. Hijyenin en etkili önlem olarak ortaya çıktığı bu dönemde, tüketicilerin suyumuzu ve gıdaları her türlü çevresel riskten uzak tutan, koruyan, ambalajlı ve güvenilir ürüne ulaşmalarının önemi bir kez daha güçlü bir şekilde anlaşılmıştır. Bugün sosyal temasın azaltılması adına birçok sektörde işletmelerin kapısına kilit vurulduğu bir dönemde, tıpkı gıda sektörü gibi insanların en temel ihtiyaçlarından temiz, güvenilir su tedarikinin kesintisiz devamı için SUDER üyesi firmalarımız, tedarikçilerimiz ve ambalajlı suları ülkemizin dört bir yanına ulaştıran, market raflarına koyan bayilerimiz, büyük bir özveri ile çalışmalarını sürdürmektedirler” açıklamasında bulundu.

    "ÇALIŞMALARA DESTEK VERİLMEKTEDİR"

    Bu süreçte sorumlu üreticiler olarak; bayi ve dağıtıcılar tarafından gerekli hijyen koşulları tesis edilmiş ve evlere damacana servisi gerçekleştiren görevlilerinin hijyen kuralları konusunda eğitilmiş ve gerekli tedbirler alınmış olduğunu söyleyen Serdar Seyhanlı, “Sektör olarak aldığımız tedbirlerin yanı sıra topluma karşı sorumluluk bilinciyle, ülkemizin salgını en hızlı ve en az kayıpla atlatabilmesini teminen ilgili kamu kurum ve kuruluşları tarafından yürütülen çalışmalara da her türlü destek verilmektedir. Sağlık Bakanlığımız aracılığıyla Türkiye’deki tüm sağlık çalışanlarımıza ulaştırılmak üzere ambalajlı sularımız SUDER Üyesi firmalarımız tarafından bağışlanmıştır ve bağışlanmaya devam etmektedir” dedi.

    Seyhanlı, “Başta ülkemiz ve tüm dünyanın mücadele ettiği koronavirüs salgınını en kısa sürede geride bırakarak, sağlıklı günlere yeniden ulaşmak dileklerimizle” diyerek sözlerini tamamladı.

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow