hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    TFF 1'inci Lig'de kader haftalarına girildi

    TFF 1inci Ligde kader haftalarına girildi
    expand

    TFF 1'inci Lig'de kader haftalarına girildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gürkan DURAL/BURSA,(DHA)
    TFF 1'inci Lig'de Süper Lig mücadelesi, nefes kesici bir hal aldı.
    İlk iki sırada bitirecek ekiplerin Süper Lig'e direkt yükseleceği, sonraki 4 sıradaki ekiplerin ise Play-Off oynama hakkı kazanacağı ligde son iki haftaya girildi. Süper Lig için, 6 ekip iddiasını koruyarak son haftalara taşırken; aynı zamanda 7'nci basamak da yer alan Altay da Play-Off'a kalmak için çaba gösteriyor. Ligin alt sıraları ise şekillenirken, iki ekip küme düştü.
    Zirvede Hatayspor, geçtiğimiz hafta son dakikalarda bulduğu golle Keçiörengücü'nü 1-0 mağlup etti ve puanını 60'a yükselterek çok önemli bir avantaj sağladı. Bu hafta küme düşmesi kesinleşen Adanaspor deplasmanına çıkacak Hatay ekibi, kazanması halinde şampiyonluğunu da garantileyecek. Ligin son haftası ise Hatayspor ile Bursaspor'u, Hatay'da karşı karşıya getirecek.
    Süper Lig'e direkt çıkış bileti için 5 ekibin kıyasıya mücadelesi de devam ediyor. BŞB Erzurumspor, 56 puan ile ikinci sırada yer alırken; Adana Demirspor ve Bursaspor ise, 55 puanla zirveyi takibini sürdürüyor. Akhisarspor da, son aldığı galibiyetle puanını 54'e çıkarırken; Fatih Karagümrük de haftayı galibiyetle kapatarak 53 puana yükseldi. Lige verilen aranın ardından çıkışa geçen Altay da, Play-Off hattının hemen gerisinde 51 puanla yedinci sırada yer alırken bu iddiasını koruyor.
    Bu hafta zirve yarışındaki ekipleri ise zorlu maçlar bekliyor. Özellikle haftanın en önemli maçlarından birinde Altay ile BŞB Erzurumspor, İzmir'e karşı karşıya gelecek. Rakiplerinin kazanmasının ardından Play-Off hedefi için Altay'ın mutlak kazanması gerekirken, Erzurum ekibi de puan kaybı halinde ikinci sıradaki yerini rakiplerine bırakabilir. Adana Demirspor ise, lig sekizincisi Cesar Grup Ümraniyespor deplasmanına çıkacak. Ümraniyespor, sahasında 5 maçtır yenilmezken; Adana ekibinin de 4 maçlık galibiyet serisi geçtiğimiz hafta Altay maçıyla son buldu.
    Sezona şampiyonluk parolasıyla giren Bursaspor ise, sahasında Ekol Göz Menemenspor'u ağırlayacak. Onbirinci basamaktaki Menemenspor, son haftalarda istikrarsız sonuçlar alırken son deplasman maçında Keçiörengücü'ne 2-1 yenildi. Bursaspor, bu maçı kazanması halinde rakiplerinin zorlu maçlara çıkacağı haftayı kayıpsız atlatarak, son haftaya lig yarışında ikinci basamakta girmeyi hedefliyor. Ayrıca bu hafta Akhisarspor, Boluspor deplasmanında; Fatih Karagümrük de Keçiörengücü deplasmanında boy gösterecek.
    Süper Lig yarışı zorlu bir şekilde devam ederken, alt sıralarda ise tablo netleşmeye başladı. Ligin son basamağında yer alan Eskişehirspor ile bir üst sırasındaki Adanaspor'un ligden düşmesi kesinleşti. Osmanlıspor 27 puanla mücadelesini sürdürürken, bir basamak üzerindeki Boluspor ise 3 puan önünde 30 puanda. İki ekip arasındaki mücadele ise, ligden düşen son takımı belirleyecek.

    (FOTOĞRAFLI)

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow