hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ulucami'de kırık buğday çorbası ikram edildi

    Ulucamide kırık buğday çorbası ikram edildi
    expand

    Ulucami'de kırık buğday çorbası ikram edildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mehmt İNAN/BURSA,(DHA)- BURSA'da, Onur Market tarafından 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 104'üncü yılı dolayısıyla Ulu Camii'ye gelen vatandaşlara kırık buğday çorbası ikram edildi.

    Bursa’da 18 Mart Çanakkale Zaferinin 104'üncü yıl dönümünün ilk etkinliği günün ilk ışıklarında Ulu Camii'de gerçekleştirildi. Onur Market tarafından düzenlenen etkinlikte sabah namazının ardından Çanakkale Savaşı'nda askerlerin temel öğünlerinden olan kırık buğday çorbası ikram edildi. Etkinliğe katılan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bugün muhteşem kuruluşun ve diriliş olan Çanakkale Zaferi'nin 104'üncü yılını kutladıklarını hatırlattı. Bu mücadelede emek ve gayret veren tüm şehit ve gazileri rahmet ve minnetle andığını ifade eden Aktaş, "Bugün hem şehrimizde hem de ülkemizde farklı farklı etkinlikler yapılacak. O günü anmaya ve anlamaya çalışacağız. Geldiğimiz noktada üç gün önce Yeni Zelanda'daki olaylar gösterdi ki ülkemiz çok stratejik bir konumda ve gözlerin çok üzerinde olduğu bir ülke. Bu manada günün ilk saatlerini ve sabahın ilk ışıklarını güzel bir etkinlikle karşıladık. Bursa'nın sembolü olan Ulu Camii'de sabah namazı sonrasında Onur Marketlerin o gün askerlerimizin kırık buğday çorbası içerek karınlarını doyurdukları gibi kırık buğday çorbası ikramıyla güne başladık. Cemaatimizin de yoğun ilgi gösterdiği bu organizasyona hem o günleri anlamak hem de başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere şehit ve gazilerimizi minnetle anıyorum. Allah bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın hem de bu ülkeyi bir daha böyle zor durumlarda bırakmasın." diye konuştu.

    Onur Market Bursa Bölge Genel Koordinatörü Murad Yavuz Gök de bu etkinliğin ikincisini düzenlediklerini ve geleneksel hale getirmeyi amaçladıklarını söyledi.

    Çanakkale Savaşı'nda askerlerin zahmetle içtiği çorbayı bugün minnetle içtiklerini ifade eden Gök, en son 15 Temmuz darbe girişimi olmak üzere İslam ve Türk tarihi boyunca şehit olanları minnet ve rahmetle andıklarını vurguladı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow