hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Uludağ'da bir günde 7 bin 900 kişi, 69 bin kez telesiyeji kullandı

    Uludağda bir günde 7 bin 900 kişi, 69 bin kez telesiyeji kullandı
    expand

    Uludağ'da bir günde 7 bin 900 kişi, 69 bin kez telesiyeji kullandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Esra TÜRKER/ BURSA, (DHA)-TÜRKİYE’nin ilk kayak merkezi olan Uludağ'da, geçtiğimiz cumartesi günü toplam 22 kayak pistinde 7 bin 900 kişinin kayak yaptığı öğrenildi. Kayak severler, otel ve tesislerin ortak kullandığı Skipass ile telesiyejlere 69 bin kez binerek, zirveye çıkıp oteller bölgesine kayak yaptı. 

    Türkiye'nin, 17 otel, tesis ve 5 bin yatak kapasitesi ile en büyük kış ve doğa sporları merkezi olan Uludağ'da sezon, 17 Aralık'ta açıldı. Kar yağışının bu yıl beklenenden erken başlaması nedeniyle çok sayıda yerli ve yabancı turistin akın ettiği Uludağ’da özellikle hafta sonları kayak pistlerinde adım atacak yer kalmıyor. 

    ‘KAR KALINLIĞININ ARTMASI SEZONU UZATACAK’
    Kayakseverlerin, 'beyaz cennet' olarak tanımladığı Uludağ'ın, hafta içi genellikle sakin olduğunu söyleyen GÜMTOB eski Başkanı Haluk Beceren, "Uludağ'da özellikle cumartesi günleri, günü birlik tatilcilerin de gelmesiyle ciddi bir yoğunluk yaşanıyor. Geçtiğimiz cumartesi günü 7 bin 900 kişi, telesiyejleri 69 bin kez kullanarak kayak yaptı. Daha önceki cumartesi günü, 7 bin 200 kişi telesiyejleri 62 bin kez kullandı. Pistlerde kar kalınlığı yükseldikce, kayakseverlerin sayısı artıyor. Kar kalınlığının Mart ayında olmamıza rağmen 133 santimetreye ulaşması, sezonun daha da uzamasına neden olacak" dedi.

    SKİPASS FİYATLARI 85 TL İLE BİN 999 TL ARASINDA DEĞİŞİYOR
    Kar yağışı ve kayak pistlerindeki kar kalınlığına bağlı olarak sezonun mart ayı sonuna kadar uzatılması beklenen Uludağ’daki kayak pistlerinde, telesiyej ile teleskilere binmek için kullanılan Skipass fiyatları ise 1 saatlik 85 TL ile sezonluk bin 999 TL arasında değişiyor. Kayakseverler Skipass ile 1’inci ve 2’nci oteller bölgesindeki 22 kayak tesisinde de telesiyej ve teleskiye binerek zirveye çıkıp kayabiliyor. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow