hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Uludağ’da ilk kez ‘Kış Turizmi Zirvesi’ yapıldı

    Uludağ’da ilk kez ‘Kış Turizmi Zirvesi’ yapıldı
    expand

    Uludağ’da ilk kez ‘Kış Turizmi Zirvesi’ yapıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Semih ŞAHİN/BURSA,(DHA) - HER yıl çok sayıda zirveye ev sahipliği yapan Uludağ, bu kez kış turizmi ile ilgili önemli bir zirveye ev sahipliği yaptı. Avusturya Ticaret Ofisi tarafından Uludağ’a davet edilen Avusturyalı firmalar ile Türkiye’nin farklı yerlerinden yaklaşık 60 belediye ve kayak merkezi yöneticisinin bir araya geldiği zirvede, kayak merkezlerinin geleceği, yaz turizminin nasıl canlandırılabileceği konuşuldu.

    ‘Avusturya - Türkiye Kayak ve Altyapı Sektörü Zirve Toplantısı’ adıyla yapılan organizasyonda Türkiye’nin dört bir yanındaki kayak merkezi işletmeleri ve otelleri, yatırımcıları, kamu, dernek ve federasyon yetkilileri, Avusturyalı firmalarla işbirliği olanaklarını görüştü. Zirvenin açılışında konuşan Avusturya Ticaret Müsteşarı Georg Karabaczek, Avusturya’daki kayak merkezlerinin gelirinin yarısının kış, yarısının da yaz turizmden geldiğini belirterek, “Bu bir gecede olmadı. 120 yıllık bir tecrübe var. Hatalarımızdan çok şey öğrendik. Çok tecrübelendik. Bunu sizinle de paylaşmak istiyoruz” dedi.

    Avusturya’nın mevcut durumu hakkında sunum yapan Avusturyalı bir firmanın yetkilisi Johannes Triebnik ise, Türkiye’nin zengin bir geleneğe, kültüre sahip olduğunu ama en önemlisi de birçok yerde bulunmayan doğal zenginliğinin bulunduğunu belirterek, Türkiye’de çok fazla yatırım fırsatı olduğunun altını çizdi. Triebnik, Türkiye’deki tesislerin yaz turizmine de geçebilmesi için otantik ve eşsiz deneyimler sunması gerektiğini söyledi.

    Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım Geliştirme ve Planlama Dairesi Başkan Vekili Özgür Almaç da,  Avusturyalı şirketlerin Türkiye’de bulunmasından dolayı memnuniyet duyduklarını ve bu konuda yapılacak her türlü organizasyona ve işbirliğine destek vereceklerini söyledi. Türkiye’deki destinasyonların dönüşümünün çok önemli bir konu olduğunun da altını çizen Almaç, ortak karar alma süreçlerinin çok önemli olduğunu ancak bu sayede turizmin gelişebileceğini vurguladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım Geliştirme ve Planlama Dairesi Başkanlığı Kültür ve Turizm Uzman Şener Şen de Türkiye’deki kayak merkezlerinin son durumu hakkında Avusturyalı yetkililere bilgi vererek, yatırım konusunda Türkiye’de çok sayıda fırsatın bulunduğunu belirtti.

    İki gün süren zirvenin ardından katılımcılar arasında dokuzu katın 50 kişinin katıldığı bir kayak yarışı yapıldı. Türkiye Kayak Federasyonu’nun resmi hakemleri tarafından organize edilen yarışın kadınlarda kazananı Avusturyalı Esther Abiral olurken, erkeklerde birinciliği Barkın Beceren ile Gümüşhane Kayak İl Temsilcisi Erkan Yurttaş paylaştı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow