hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Uludağ'da sezon uzadı, tatilciler akın etti

    Uludağda sezon uzadı, tatilciler akın etti
    expand

    Uludağ'da sezon uzadı, tatilciler akın etti

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Serkan AKKUŞ/BURSA, (DHA)- KIŞ turizmini önemli merkezlerinden Uludağ'da, 10 Mart'ta kapanması beklenen kış sezonu, Nisan ayına kadar devam edecek. Hafta sonu tatili ile birlikte Uludağ’a akın eden aileler, teleferik ve telesiyejlerde uzun kuyruklar oluştururken, oteller yüzde yüz doldu.
    Uludağ, hafta sonu tatilcilerin akınına uğradı. Teleferik ve telesiyejlerde uzun kuyruklar oluşurken, oteller yüzde yüz doldu. Hafta sonu tatilini Uludağ'da geçirmek isteyen ziyaretçiler, kent merkezindeki teleferik istasyonu önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Araçlarıyla gelenlerin yanı sıra teleferikle Oteller Bölgesi'ne çıkan tatilciler, otel, kayak pisti ve piknik alanlarını doldurdu. Güneşli havayı fırsat bilen tatilciler, kayak, snowborad ve kar topu oynayarak karın keyfini çıkardı.
    OTELLER YÜZDE YÜZ DOLU
    Sezonun erken bitmesi beklenen Uludağ’da yağan kar durumunun yoğun olması ve hava şartlarının kış turizmine uygun olması ile birlikte sezonun uzadığını belirten otel müdürü Ozan Yuvacı, "Bu sene sezon güzel geçti. Geçen seneye göre biraz daha yoğundu bu gün hafta sonu olması nedeni ile oteller yüzde yüze ulaşmış durumda. Mart ayı çok güzel geçiyor. Herkes güneş ve karın tadına doymuş durumda. Kayak durumu çok iyi. Şu anda kar inanılmaz iyi bir seviyede. Bu haftada yeniden kar yağışı bekleniyor. Yeniden kayak havası yakalanabilir" diye konuştu.
    Ayrıca  Bursa Meteoroloji Müdürlüğünden alınan bilgilere göre, kar kalınlığının 1,5 metreyi aştığı, hava sıcaklığının en düşük 3, en yüksek 10 derece ölçüldüğü Uludağ'da güneşli hava etkili oluyor.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow