hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ulusal Kanser Haftası başlıyor

    Ulusal Kanser Haftası başlıyor
    expand

    Ulusal Kanser Haftası başlıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tahsin AYDIN/BURSA,(DHA) - BURSA İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, 1-7 Nisan Ulusal Kanser Haftası kapsamında il genelinde birçok noktada etkinlik düzenleyerek, "Dünya genelinde giderek artan bir sağlık problemi olan kanser, toplumlarda önemli bir sosyo-ekonomik yüke, bireylerde de maddi ve manevi kayıplara yol açmaktadır" dedi.
    Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, Ulusal Kanser Haftası kapsamında açıklamalarda bulundu. Kanserin, dünyada ve Türkiye'de ölüm sıralamasında kalp ve damar hastalıklarından sonra ikinci sırada yer alan önemli bir halk sağlığı problemi olduğuna dikkat çeken Dr. Akan, "Dünya genelinde giderek artan bir sağlık problemi olan kanser, toplumlarda önemli bir sosyo-ekonomik yüke, bireylerde de maddi ve manevi kayıplara yol açmaktadır" dedi. Yaygın kanser türlerinin en az üçte birinin daha sağlıklı bir beslenme biçiminin seçilmesi, tütün ürünlerinden uzak durulması, fiziksel aktivitenin arttırılması ve alkol kullanımının azaltılması ile önlenebileceğinin altını çizen Dr. Akan, "Bu noktada farkındalık etkinlilerinin önemi ortaya çıkıyor. Ayrıca bir diğer önemli hususu da kanser taramaları oluşturuyor. Biz kanser taramaları sayesinde kanseri erken evrede saptayabiliyoruz ve vatandaşlarımızı hızlı bir şekilde tedaviye sevk edebiliyoruz. Bu doğrulta vatandaşlarımızın kanserden korunarak, hem daha sağlıklı hayat sürdürmeleri hem de erken teşhis için taramalarını yaptırmaları amacıyla ilimizde farkındalık etkinlikleri düzenliyoruz" şeklinde konuştu.
    KANSERE DİKKAT ÇEKİLECEK
    Kanser Haftası boyunca kentin birçok noktasında etkinlik düzenleyeceklerini dile getiren Dr. Akan, "Sağlık Müdürlüğümüz koordinasyonunda Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi ve sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla bir dizi farkındalık programları hazırladık. Programların startını Ördekli Kültür Merkezi'nde 'Kanser Paneli' töreniyle vereceğiz. Hafta boyunca sürecek olan etkinliklerde vatandaşlarımıza kanserden korunma yöntemleri, kanser taramalarının önemi gibi birçok konuda alanında uzman kişiler tarafından bilgiler aktarılacak. Tüm vatandaşlarımızı düzenleyeceğimiz etkinliklere davet ediyoruz" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow