hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    UTİB Türkiye Ev Tekstili Yarışması’na başvurular başladı

    UTİB Türkiye Ev Tekstili Yarışması’na başvurular başladı
    expand

    UTİB Türkiye Ev Tekstili Yarışması’na başvurular başladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gürkan DURAL/BURSA,(DHA) - ULUDAĞ Tekstil İhracatçıları Birliği’nin (UTİB) T.C Ticaret Bakanlığı desteği ve Türkiye İhracatçılar Meclisi iş birliğinde bu yıl 10'uncusunu düzenleyeceği Türkiye Ev Tekstili Tasarım Yarışması’na başvurular başladı. UTİB, Ev Tekstili Yarışması ile Türk tekstil sektörünün, yüksek teknoloji içeren, kaliteli ve yenilikçi tasarımlarıyla küresel pazardaki konumunun güçlendirilmesini amaçlanıyor. 

    Koronavirüs ile mücadele kapsamında dünyada olduğu gibi ülkemizde de birçok etkinliğin ertelenmesine rağmen, başvuruların dijital ortamda tamamlanabilmesi sebebiyle yarışmaya ilgi devam ediyor. UTİB Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin, “Hepimiz günlük yaşam akışının değiştiği farklı bir dönem yaşıyoruz. Genç tasarımcı adayları, eğitiminize uzaktan devam ettiğiniz bu süreçte, ilgi duyduğunuz alanlardaki yarışmalara katılarak, kendinizi geliştirme ve kariyerinizi yönlendirme fırsatlarını kaçırmamanızı öneririm” sözleriyle bu tarz yarışmaların, tasarımcıların kendilerini geliştirmesine çok faydalı olduğuna vurgu yaptı.

    Avrupa’nın en büyük tekstil üreticisi ve Dünyanın en büyük 4. ev tekstili ihracatçısı olan Türkiye’nin küresel pazardaki gücünü daha da artırmak amacıyla düzenledikleri yarışmada, dereceye giren tasarımcıların tamamına yakınını sektöre kazandırdıklarının altını çizen Pınar Taşdelen Engin, “2011 yılından bu yana Türkiye’nin ev tekstili alanında en büyük tasarım yarışmalarından birine imza atıyoruz. Bugüne kadar düzenlediğimiz yarışmalarda dereceye girenlerin yüzde 95’i sektörde tasarımcı olarak çalışıyor ya da bu alanda eğitim görüyor. Bu tablo, emeğimizin karşılığını almamız açısından gurur verici” diye konuştu.

    YARIŞMANIN HER AŞAMASI ÖDÜL NİTELİĞİNDE

    Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da yarışmanın ana teması olarak “Sürdürülebilirlik” konusu “Sorumlu Üretim ve Tüketim” alt başlığında belirlendi. Başvuran tasarımcılar yarışmanın her aşamasında, ödül niteliği taşıyan ve mesleki yaşamları için kazanım sağlayabilecekleri süreçlerden geçecekler. Başvuru yapan tüm yarışmacılar endüstriyel anlamda sürdürülebilir bir tekstil ürünün hangi özelliklere sahip olması gerektiğini anlatmak ve tasarımlarını hazırlamadan önce ilham almalarına katkı sağlamak amacıyla “Tekstilde Sürdürülebilirlik” konulu eğitim videosundan yararlanma imkanı tanınacak. Başvurularını tamamlayan tasarımcılara, ön eleme süreci öncesinde, öğrenen bireyler olmak ve kendi güçlerini fark etmek konusunda farkındalık kazandırmak amacıyla Vizyon Geliştirme Eğitimi’ne katılma hakkı tanınacak.

    İlk 10’a giren finalistler ise, hem final eleme adımına hazırlanmak hem de kendi kariyer yolculuklarında faydalanmak amacıyla Marka Yaratma ve Ürün Hikayesi Oluşturma Eğitimi’ne katılabilecek. Mentor ve moderatör koordinatörlüğünde planlanacak Atölye Çalışması ve Üretim Süreci adımı, 10 finaliste final sunumlarını yapmadan önce projelerini geliştirme fırsatı sağlayacak. Yarışmacılar ayrıca tasarımlarının ticarileşmesi imkanına da sahip olacaklar.

    10. UTİB Türkiye Ev Tekstili Tasarım Yarışması’nda ilk üçe giren tasarımcılar ise online İngilizce eğitiminin yanı sıra Vizyon Geliştirme Eğitimi’nin devamı niteliğinde olan, yine online Bireysel ve Kariyer Koçluk Programı’na katılabilecekler. Dereceye giren üç yarışmacı ayrıca tasarımlarını tescil imkanına ve yurtdışı eğitim imkanına kavuşabilecekler.

    (FOTOĞRAFLI)

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow