hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Vakıf Kültürü Müzesi, sanal ortamda da ziyaret edilebilecek

    Vakıf Kültürü Müzesi, sanal ortamda da ziyaret edilebilecek
    expand

    Vakıf Kültürü Müzesi, sanal ortamda da ziyaret edilebilecek

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsmail Hakkı SEYMEN/BURSA,(DHA)-BURSA Vakıf Kültürü Müzesi kapılarını sanal ortamda da ziyaretçilerine açıyor. İsteyenler müzeyi, www.bursamuze/vakifpanorama hesabına girerek ziyaret edebilecek.

    Projenin ilk ayağı Türk-İslam inancının en belirgin hayırseverlik göstergesi kabul edilen vakıfların anlatıldığı Bursa’da Vakıf Kültürü Müzesi olarak belirlendi. Ziyaretçilerine vakfın ne olduğunu, nasıl geliştiğini, dünyaya nasıl yayıldığını ve Bursa’daki vakıf eserlerini anlatan müze, yer, mekân ve zaman kısıtlaması olmadan dijital ortamda da ziyaret edilebilecek. www.bursamuze/vakifpanorama adresini ziyaret eden müze dostları, rehber eşliğinde, 360 derecelik panoramik görüntülerle dünya tarihinde bilinen ilk vakıf izlerini keşfedecek, İslamiyet ile gelişen vakıf hizmetlerini ve Osmanlı Dönemi’nin ihtişamlı vakıf eserlerini gerçekleştirecekleri sanal turla inceleyebilecek. İnternet ortamında müzeyi ziyaret edebilme imkânı tanıyan sanal turla ziyaretçiler, vakıf kültürünün nasıl geliştiğini ve dünyaya nasıl yayıldığını da öğrenebilecek.

    GEÇMİŞE ANLAMLI YOLCULUK

    Ziyaretçilerini hayırseverlik, dayanışma ve zarafetinin izlerinde anlamlı bir yolculuğa çıkaran Bursa Vakıf Kültürü Müzesi’nde 500 farklı eser sergileniyor. Müzede ağırlıklı olarak Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından Bursa’da bulunan külliyelerden toplanan eserler, hat levhaları, şamdanlar, halı ve kilimler, Hilye-i Şerifler, dervişlerin kullandığı teberler, Üftade Hazretleri’nin eşyaları sergileniyor.  Müzede en çok ilgi çeken eserlerin başında ise Muradiye Camii’nden vakfedilen devasa boyutlardaki 500 yılık el yazması Kur’an-ı Kerim ile Hz. Muhammed (SAV) efendimizin hırkasının sarıldığı Destimal-i Şerif geliyor. Bursa Vakıf Kültürü Müzesi’nde ayrıca Yeşil, Ulucami, Muradiye Medresesi, Kozahan ve Irgandı Köprüsü’nün birebir küçültülmüş minyatürü ile Kündekari tekniğiyle yapılmış Yeşil Türbe kapısı ve Osmanlı’da hayvanlara verilen önemin en güzel örneklerinden kuş evlerinin maketleri sergileniyor.

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow