hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yenişehir Havaalanı'ndaki uçuş okuluna 5 eğitim uçağı getirildi

    Yenişehir Havaalanındaki uçuş okuluna 5 eğitim uçağı getirildi
    expand

    Yenişehir Havaalanı'ndaki uçuş okuluna 5 eğitim uçağı getirildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cansel ORUÇ/BURSA,(DHA)-BURSA’da iş insanı Mehmet Celal Gökçen’in sahibi olduğu ve Yenişehir Havaalanı’nda faaliyet gösteren uçuş okuluna, 5 eğitim uçağı getirildi. Uçuş okulunda bir yılda 250 pilot yetiştirilmesi hedefleniyor.

    Yerli uçak üretimi için hareket geçen Mehmet Celal Gökçen, kurduğu uçuş okulu ile de pilot yetiştirmeyi hedefliyor. Türkiye'de uçak üretimi için 2021 tarihini öngören Celal Gökçen, yerli pilotları yetiştireceği okulu hizmete açtı. Bursa Uzay ve Havacılık Şirketi’nin bünyesinde hizmete başlayan Fenix Havacılık Okulu,  bir yılda uluslararası yetkinliğe sahip 250 pilot yetiştirecek.  Mehmet Celal Gökçen'in, Yenişehir Havalaanı'nda  açtığı uçuş okuluna, sahibi olduğu uçak firmasından 5 turbo model Aquila uçak getirildi. Uçaklar, eğitim almak isteyen pilot adayların ilgisi ile karşılaştı. Fenix Havacılık Okulu'na kısa sürede 85 öğrenci kayıt yaptırdı.

    “YERLİ ÜRETİME YERLİ PİLOTLAR GELİYOR”

    İlk eğitim uçaklarını karşılayan Bursa Uzay ve Havacılık Şirketi’nin sahibi, BPlas Ceo’su Celal Gökçen, çabalarının karşılığını almaktan son derece mutlu olduğunu söyledi.  Gökçen, “Almanya ve Yenişehir’de olmak üzere uçuş okulunu iki ayakta kurduğumuz organizasyonla yöneteceğiz. Bizim uçaklarımız alanının en iyi eğitim uçakları, özellikle de bu yüzden ayrıca mutluyum.  Bursa Uzay Havacılık şirketiyle yola çıkıldı, şimdi buradaki uçuş okulunda eğitim verilmesi için Fenix Havacılık ile gökyüzüne yükseleceğiz. Burası profesyonel bir pilot yetiştirme merkezi olacak, bizler ise hayalimizi gerçekleştirmiş olacağız. Yüksek bilgi, birikim ve tecrübeye sahip Fenix ile  yakalanan yüksek sinerji beni  son derece mutlu etti” diye konuştu.  

    “DÖRT KİŞİLİK TÜRK KARTALI GÖRÜCÜYE ÇIKIYOR”

    Aquila, ile ilgili son yatırım süreçlerini de özetleyen Gökçen, “Yılda 20-24 uçak üretiyoruz. Şu anda Türkiye’deki imalatımız için gerekli adımları attık.  Üretimin buraya nasıl getirileceğini bir plan dahilinde düşünüyoruz.  Ancak şu an bile bu sene imalat  siparişlerimiz dolu. Önümüzdeki sene için siparişleri aldık bile. Dolayısıyla aralıksız üretimimiz de sürüyor. Üretim sürecini kısmen ve sonra tamamen buraya getireceğiz. Diğer yandan dört kişilik uçak heyecanımız da sürüyor. Önümüzdeki yıl uluslararası Almanya uçak fuarında sergileyeceğiz. Turbo motor üretimimiz için de sertifikasyon süreci bitti. İmalatı başladı. Çok yakında güzel gelişmeleri paylaşacağım” dedi.  

    Uçuş okulu hakkında bilgiler veren Bursa Uzay ve Havacılık Şirketi İş Geliştirme Koordinatörü Hayrettin Topel, “Burası  hem BPlas’ın Bursa’da olması nedeniyle uçakların aslında üssü gibi, merkezi gibi bir konuma da sahip olmuş olacak . İki hangarlık alanda kombine bir tesis var. Sadece uçuş okulu değil aynı zamanda hem uçuş okulu hem bakım merkezi bir arada olacak. Uzak mesafelere uçabilecek, yüksek irtifalara, seyrü seferlere gidecekler.  Almanya’daki bakım ekibimiz de Celal Bey’in sahip olduğu bir tesis dizayn ediyor. Onun burada da bir şubesini açacağız. 28-29 değişik marka ve modelde uçağın bakım yetkisine sahip bu merkez, bize çok daha fazla ve farklı bir iş hacmi de yaratacak” diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow