hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yıldırım Belediyesi'nden örnek proje

    Yıldırım Belediyesinden örnek proje
    expand

    Yıldırım Belediyesi'nden örnek proje

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hasan BOZBEY/BURSA, (DHA)-BURSA’da Yıldırım Belediyesi, geri dönüşüm malzemelerini toplayanlara statü kazandırmak ve toplanan atıkları kayıt altına almak amacı ile bir ilke imza attı. ‘Yıldırım Atık Dönüşüm Timi’ projesi ile ilk etapta 70 kişi istihdam edildi. 
    ‘Sıfır Atık Projesi’ne tam destek veren Yıldırım Belediyesi, atıkların geri dönüşümü için bir ilke imza atarak, ‘Yıldırım Atık Dönüşüm Timi’ uygulamasını hayata geçirdi. ‘Yıldırım Atık Dönüşüm Timi’ uygulaması ile sağlık sigortaları ve düzenli gelirleri olmayan geri dönüşüm malzemesi toplayıcılarını istihdam ederek sosyal güvence altına alan Yıldırım Belediyesi, uygulama ile 18 yaş altı çocuk gruplarının çalıştırılmasının önüne geçti. Uygulama, geri dönüşüm malzemesi toplayanların tek elden kontrol altına alıp denetimlerini de kolaylaştırdı. ‘Yıldırım Atık Dönüşüm Timi’ ile atıkların lisansı olmayan uygunsuz alanlarda depolanmasından dolayı oluşan çevre kirliliğinin de önüne geçilecek. Güvenlik sorunlarının da ortadan kaldırılmasının amaçlandığı projenin ilk etabında 70 kişi istihdam edildi. 
    ‘HEM ÇALIŞANLARIN HEM DE VATANDAŞLARIN YÜZÜ GÜLÜYOR’
    Atıkların geri dönüşümü konusunda birçok yeniliğe imza attıklarını belirten Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Yıldırım Belediyesi olarak sıfır atık noktasında kalıcı adımlar atıyoruz. Yıldırım’da atık dönüşümde bir ilk olan ‘Yıldırım Atık Dönüşüm Timi’ uygulaması ile ‘çek çek’ diye tabir edilen el arabaları ile atık toplanmasının önüne geçiyoruz. Bu iş ile geçimini sağlayan vatandaşlarımızı da ‘Yıldırım Atık Dönüşüm Timi’ bünyesine alıyoruz. Böylelikle bu hemşehrilerimize araç temin ediyor ve sosyal güvenceli istihdam imkanı sağlamış oluyoruz. Elektrikli atık toplama araçlarımızdaki GPS sistemi ile de araçların takibini yapıyoruz. ‘Yıldırım Atık Dönüşüm Timi’ ile bu işe bir standart getirdiğimiz uygulama sonucunda hem çalışanların hem de vatandaşlarımızın yüzü gülüyor. Yıldırım’da atıklar güvenli bir ortamda dönüşüyor. Belediyemiz kontrolündeki Atık Dönüşüm Timi ile her sokaktayız, Yıldırım’ın hizmetindeyiz” dedi. (DHA)
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow