hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yıldırım’da ‘sit’ sorunu çözülüyor

    Yıldırım’da ‘sit’ sorunu çözülüyor
    expand

    Yıldırım’da ‘sit’ sorunu çözülüyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gökhan ÖZHAN/BURSA, (DHA)-BURSA’da Yıldırım ilçesinin 4 mahallesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü tarafından ‘Doğal Sit-Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı’ olarak tescil edildi. Cumalıkızık, Zeyniler, Balaban ve Hamamlıkızık Mahallesi’nin tescil edilen kısımlarında koruma amaçlı imar planları hazırlanacağını söyleyen Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Bu kapsamda hazırlanacak koruma amaçlı imar planları ile Bursa’ya örnek olacağız” dedi. 
    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nün ‘Bursa ve Yalova İlleri Doğal Sit Alanlarının Ekolojik Temelli Bilimsel Araştırma Projesi’ kapsamında, sit alanları sınırlarının yeniden değerlendirilmesine ilişkin çalışmalar doğrultusunda; Cumalıkızık, Hamamlıkızık, Balaban, Zeyniler mahallerinin sit sınırlarının yeniden düzenlenerek 4 mahalleye ilişkin ‘Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanları’, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından onaylanarak Resmi Gazete’de yayımlandı. Cumalıkızık, Hamamlıkızık, Balaban ve Zeyniler mahallelerinin doğal sit statüsü değiştirilerek, ‘Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı’ olarak tescil edildi. 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu gereği; yapılan statü değişikliği ile sit statüsü ile ilgili karar alındığından Cumalıkızık ve Hamamlıkızık Mahallesi’ni kapsayan imar planı durdurulmuş olup Cumalıkızık, Hamamlıkızık, Balaban ve Zeyniler Mahallesi’nde koruma amaçlı imar planı yapılacak.
    ‘ÖRNEK BİR PLAN HAZIRLAYACAĞIZ’
    Ayrıca ‘3’üncü Derece Doğal Sit Alanı Koruma Amaçlı İmar Planı’nı kapsayan bölge ve Değirmenönü- Karapınar Mahalleleri ‘Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı’ olarak belirlendi. Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Sit statülerinin değişmesinin ardından koruma amaçlı imar planı yapma yolu açılan alanlarda hazırlanacak planlarla Bursa’ya örnek olacağız” dedi. (DHA)
    FOTOĞRAFLI
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow