hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Modelimizde revizyon yaptık

    Modelimizde revizyon yaptık
    expand

    Bu yıl için yatırım odaklı bir bakış açısına sahip olduklarını söyleyen Bursagaz Genel Müdürü Bora Çermikli, dağ ilçeleri ile birlikte yaklaşık 140 milyon TL’lik şebeke yatırımı yapmayı planladıklarını açıkladı. Bu dönemde, çalışma modeline yönelik planlarında bir dizi revizyon yaptıklarını belirten Çermikli, “Güçlü dijital altyapımız, yüksek teknoloji kullanmamız, çevik ve esnek çalışabilen ekiplerimiz ile bu sürecin üstesinden gelmeyi başardık” dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Modelimizde revizyon yaptık

    Doğalgaz dağıtımı yapmak amacıyla 1992 yılında BOTAŞ tarafından kurulan Bursagaz, 2004 yılında özelleştirildi. 2019 itibarıyla SOCAR Türkiye’nin bir iştiraki olarak faaliyetlerini sürdürdü. Türkiye’nin 3’üncü büyük doğalgaz dağıtım şirketi olan Bursagaz, yaklaşık 260 çalışanı ile kentin 11 ilçesinde, 1 milyonun üzerinde aboneye doğalgaz dağıtım hizmeti veriyor.

    Bursagaz Genel Müdürü Bora Çermikli, lisans alanındaki tüm bölgelere kesintisiz ve güvenli gaz arzı sağlama hedefiyle operasyonlarını yürüttüklerini belirterek, şirketin lisans alanının genişlemesiyle birlikte Bursa’nın dağ ilçelerini de doğalgaz ile buluşturma çalışmalarına başladıklarını hatırlattı. Geçen yıl Keles’e ulaştırdıklarını hatırlatan Çermikli, dağ ilçeleri ve diğer tüm yatırım çalışmaları ile birlikte 2019 yılında yaklaşık 125 milyon TL’lik şebeke yatırımı gerçekleştirdiklerini kaydetti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ULUDAĞ’A DOĞALGAZ

    Modelimizde revizyon yaptıkBu yıl için yatırım odaklı bir bakış açısına sahip olduklarını söyleyen Çermikli, “Bu doğrultuda dağ ilçelerimiz ile birlikte lisans alanımıza yaklaşık 140 milyon TL’lik şebeke yatırımı yapmayı planlıyoruz. Bu kapsamda, 132 kilometrelik doğalgaz hattı döşeyerek; Harmancık, Orhaneli ve Büyükorhan’ı da doğalgaza kavuşturacağız. Aynı zamanda bu yılki planlarımız arasında bulunan İznik’in Boyalıca Mahallesi’ni de doğalgaza kavuşturmak için çalışmalarımızı tamamlamak üzereyiz. Buraya döşenen yaklaşık 34 kilometrelik yeni hat ile mahalle sakinlerimizin yaz sonuna kadar doğalgaz kullanımına başlamalarını hedefliyoruz.

    Ayrıca Bursa’mızın simgesi olan Uludağ’ı da doğalgaza kavuşturabilmek için çalışmalarımız devam ediyor. 2020 yılı bitmeden Sarıalan-Kirazlıyayla ve Oteller Bölgesi’ne doğalgazı ulaştırmayı planlıyoruz. Bu yatırımlar tamamlandığında 2020 yılı sonunda şebekemiz de 6 bin 917 kilometreye ulaşmış olacak. Tüm bu yatırım çalışmalarımızın yanı sıra abonelerimizin doğalgazı güvenli ve verimli bir şekilde kullanmasını sağlamak üzere yaptığımız bilgilendirmeler, operasyon ve hizmet süreçlerimizde yeni teknolojilerin kullanımı ve Ar-Ge projelerinin yürütülmesi de öncelikli gündemimizi oluşturuyor” dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TEKNOLOJİK ALTYAPIYA YATIRIM

    İş yapış şekillerinin değişime uğradığı ve dijital dönüşümün öneminin daha da hissedildiğini vurgulayan Çermikli, bu süreçte, tüketiciye doğrudan hizmet veren doğalgaz şirketleri için teknolojik altyapıya yapılan yatırımların önem kazandığını kaydetti. Müşteri memnuniyeti sağlamanın yolunun, verilen hizmetlerde dijital dönüşümün unsurlarından destek alıp, iş modellerini yeniden kurgulamaktan geçtiğini söyleyen Çermikli, “Bu noktada hizmet süreçlerimizde yeni teknolojilerin kullanımına büyük önem veriyoruz. 2021 yılı için de aynı bakış açısıyla tüm hizmet modellerimizi yeniden gözden geçireceğiz ve SOCAR Türkiye’nin de genel stratejisine paralel olarak daha da dijitalleşerek, hizmetlerimizi ve çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    HIZLI VE GÜÇLÜ CEVAP VERDİK

    Küresel çapta bir salgını ilk kez yaşadıklarını söyleyen Çermikli, şirket olarak en önemli sorumluluklarının tüm abonelerin doğalgazı kesintisiz olarak kullanmaları ve müşteri memnuniyeti olduğunu hatırlattı. Bu dönemde, çalışma modeline yönelik planlarında bir dizi revizyon yaptıklarını ifade eden Çermikli, “Operasyonlarımızın kesintisiz bir şekilde devam etmesini sağladık. Güçlü dijital altyapımız, yüksek teknoloji kullanmamız, çevik ve esnek çalışabilen ekiplerimiz ile bu sürecin üstesinden gelmeyi başardık. Salgının etkilerine, entegre yapımız sayesinde güçlü ve hızlı bir şekilde cevap verdik” diye konuştu.

    Modelimizde revizyon yaptık

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    OFİSSİZ HİZMET

    Dijitalleşmeye odaklanarak, önemli çalışmaları hayata geçirdiklerini söyleyen Çermikli, “‘Ofissiz hizmet’ anlayışıyla zaten uzun bir zamandır abonelerimize müşteri merkezimize gelmeden tüm işlemlerini çağrı merkezimiz üzerinden yapabilme kolaylığı sağlıyorduk. Bu dönemde de çağrı merkezimiz, web sitemizdeki online işlemler ve e-devlet üzerinden yoğun bir şekilde hizmet vermeye devam ettik. Pandemiyle birlikte, dijitalleşme yönündeki bu uygulamaları hayata geçirerek ne kadar doğru bir karar verdiğimizi bir kez daha görmüş olduk. Bu dönemde operasyonlarımızı kesintisiz bir şekilde devam ettirirken, yatırımlarımızı da hız kesmeden sürdürdük. Böyle bir dönemde 2020 yılına yönelik yatırım planlamalarımızda da herhangi bir değişiklik yaşanmadı; bunun çok önemli olduğunu düşünüyorum” dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow