hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Modern İnegöl için 5 dev proje

    Modern İnegöl için 5 dev proje
    expand

    İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, 5 dev projeyle modern bir şehir oluşturmak için çalışmalara başladıklarını belirterek, Yeni Belediye Hizmet Binası ile Kent Meydanı Projesi, bölgenin en büyük Millet Bahçesi, Modern Hayvan Pazarı, DOSTUM Yaşam Merkezi ve Kanal İnegöl Projeleri ile İnegöl’ün adeta çehresinin değişeceğini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Modern İnegöl için 5 dev proje

    Hayata geçirdiği projelerle İnegöl’ü geleceğe taşıyacak adımları atacaklarını ifade eden İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, 5 dev projeyle Modern Kent İnegöl’ü oluşturmak için çalışmalara başladıklarını açıkladı. Kentin özellikle turizm değerini arttıracak projeler hayata geçireceklerini dile getiren Taban, kent estetiğine de ayrıca önem verdiklerini kaydetti.
    İnegöl’de yeni dönemde hayata geçirmeyi planladıkları projeler için çalışmalara başladıklarını söyleyen Taban, “İlk sırada yeni Belediye Hizmet Binası ile Kent Meydanı yer alıyor. İnegöl belediye tarihinin en büyük yatırımı olan bu projeyle şehre yakışacak bir hizmet binası ortaya çıkacak. Ayrıca her yaştan vatandaşın keyifli zaman geçirebileceği bir kent meydanı bu projeye dahil olarak hayat bulacak” diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MEYDAN VE HİZMET BİNASI YÜKSELİYOR

    Mevcut belediye binasının İnegöl’e hizmet verme noktasında artık ömrünü doldurduğunu söyleyen Taban, “Bu yatırım belediye tarihinin en büyük yatırımı. Ciddi bir iş ve uzun yıllar İnegöl’e hizmet edecek bir yapının imarından söz ediyoruz. Biz, bu yapıyı bir de Kent Meydanı ile birleştirdik. Binanın konuşlanacağı bölge şehrin merkezi ve bu merkezde İnegöl’e yakışan bir meydan oluşturmak istiyoruz. Avrupa’da pek çok şehrin meydanlarıyla anıldığını biliyoruz. Burası da her yaştan bireyin keyifli zaman geçireceği bir meydan olacak. Hizmet binamızda da tüm birimlerimizi tek çatı altında toplayıp, vatandaşımıza daha kaliteli ve standartları yüksek hizmet vermeyi planlıyoruz. Proje nihayete erdiğinde herkesin beklentisini karşılayacak bir çalışmanın ortaya çıkması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” dedi.

    BÖLGENİN EN BÜYÜK MİLLET BAHÇELERİNDEN BİRİ OLACAK

    Modern İnegöl için 5 dev proje

    Bir diğer mega projenin bölgenin en büyük Millet Bahçesi olduğunu ifade eden Başkan Taban, “Milletvekilimiz Vildan Yılmaz Gürel’in girişimleri, hayırsever işadamımız Mehmet Yıldız’ın desteği ile şehrimizde Bursa’nın en büyük Millet Bahçelerinden biri hayat bulacak. Proje çalışmalarımız sürüyor. Konum belirlendi. Çok güzel bir bölgemiz var. 7’den 77’ye her yaştan bireye hitap edecek bir alan olacak burası. İçerisinde farklı aktiviteler, farklı alanların yer aldığı göl manzaralı bir Millet Bahçesi’ni İnegöl’e kazandırmak istiyoruz. Çalışmalarının yakın zamanda başlayacağını umut ediyorum” şeklinde konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MODERN HAYVAN PAZARI KURBAN BAYRAMINA YETİŞECEK

    Modern İnegöl için 5 dev proje

    Bölgenin en hareketli hayvan pazarlarından birine sahip olduklarını dile getiren Taban, yıllardır süren bu hareketliliğin şehirde daha kapsamlı ve modern bir hayvan pazarı ihtiyacını da ortaya çıkardığını belirterek, “2021 yılı için planlanan projelerimizden biri özellikle son yıllarda ihtiyacı hissedilen yeni hayvan pazarı. Bölgenin en büyük hayvan pazarına sahip olan İnegöl, bu anlamda ticaretin yoğun olduğu ve tercih edilen noktada ancak mevcut hayvan pazarı hem fiziki şartları, hem de imkanlarıyla artık kullanım ömrünü tamamlamış durumda. Buradan hareketle yeni hayvan pazarı yapımı için proje hazırlıklarını tamamladık. Alibeyköy Mahallesi sınırları içerisinde toplam 87 bin 465 metrekarelik bir alanda yeni hayvan pazarının oluşturulması adına çalışmalar 2021 yılı itibariyle başlayacak. 2 bin 640 adet büyükbaş, 2 bin 400 adet küçükbaş hayvan, 50 adet adaklık hayvan kapasiteli olacak yeni hayvan pazarımızda, 180 metrekare idari bina, 667 metrekare sosyal tesis, 5 adet 82 metrekare et satış ofisi, 200 metrekare yün depolama alanı, 900 metrekare yarı açık kesimhane, 92 metrekare karantina bölümleri bulunacak. 210 araçlık misafir otoparkının da yer alacağı projenin 2021 yılı kurban bayramı öncesinde tamamlanmasını hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    DOSTUM BÖLGENİN YENİ ÇEKİM MERKEZİ OLACAK

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Modern İnegöl için 5 dev proje

    İnegöl’ün turizm değerine değer katacak, Doğa Sporları ve Turizm Merkezi’ni (DOSTUM) farklı bir boyuta taşıyacak projenin hazır olduğunu açıklayan Taban, “Şehre değer katacak projelerle geleceğin İnegöl’ünü inşa etmek istiyoruz. Bu noktada turizm bizim için önemli. Yeniceköy Mahallemiz’de bulunan DOSTUM için bir master planı hazırladık. Projenin hayat bulmasıyla DOSTUM, bölgenin yeni çekim merkezi olacak. Uzun vadede içerisinde; forum, havuz, restoran, piknik alanı, köpek gezdirme alanı, spor alanı, havacılık kulübü, Hangar Çocuk Merkezi, kafeterya ve konaklama alanları, su sporları kulübü, macera parkı, doğa parkuru, kamp alanları ile su ve ışık gösteri alanlarının olmasını hedeflediğimiz 250 dönümlük DOSTUM Merkez’inde, 2021 yılında yeni bungalov evlerimiz yükselecek. Alan durumuna göre 7 veya 8 bungalov evin yapılacağı DOSTUM, ilerleyen yıllarda master plan üzerinden yapılacak düzenlemelerle bölgenin parlayan yıldızı ve turizmin gözdesi haline gelecek. Bir spor merkezi olma özelliğinin yanında doğayla iç içe bir kamp alanı, ailelerin keyifli zaman geçirdiği bir piknik alanı ve su sporları için önemli bir merkez olacak” dedi.

    KANAL İNEGÖL PROJESİ BAŞLADI

    Modern İnegöl için 5 dev proje

    Seçim döneminde de beyanları arasında yer alan ve İnegöl için çok önemli olduğunu ifade ettiği Kanal İnegöl Projesi’nden de bahseden Alper Taban, vizyon projelerden olan bu çalışmaya 2020 yılı sonlarında başladıklarını hatırlattı. Bedre Deresi’nin Mesudiye Mahallesi hattında kalan bölümde, ilk etapta 850 metre uzunluk ve 2,5 metre yüksekliğinde istinat duvarı yapımına başlandığını açıklayan Taban, “Fiziki şartlar ve mevsim şartlarının uygun olmasıyla birlikte dere içerisinde taş duvar uygulamaları yapılarak, ilk etabı tamamlanacak çalışmanın ikinci kısmında ise peyzaj düzenlemeleri ile rekreasyon çalışmaları bitecek. Şehrimiz için yeni bir cazibe noktası oluşacak burada. Bir yıl içerisinde kademe kademe işler planlandığı gibi yerine getirilecek. Derenin etrafında vatandaşlarımızın istifade edebileceği, bizim rekreasyon ya da donatı alanları olarak ifade ettiğimiz alanlar oluşacak. İçerisinde spor yapabilme imkanları, yürüyüş yapabilme, bisiklet yollarımız gibi ya da kamelyalarımızda vatandaşlarımızın oturup dinlenebildiği, içerisinde güvenli spor yapılarının bulunduğu alanlar oluşacak” diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow