hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Avrupa’nın ilk Gençlik Güçlendirme Merkezi projesi Mudanya’da

    Avrupa’nın ilk Gençlik Güçlendirme Merkezi projesi Mudanya’da
    expand

    Avrupa’nın ilk Gençlik Güçlendirme Merkezi projesi Mudanya’da

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tahsin AYDIN/MUDANYA,(Bursa),(DHA)-MUDANYA Belediyesi, temmuz ayında hizmete açılması planlanan Taş Mektep’te Avrupa’nın ilk Gençlik Güçlendirme Merkezi Projesi’ni hayata geçirmeye hazırlanıyor. Portekiz, İspanya, İtalya ve Türkiye’den uzmanların bir araya geleceği merkezde, dezavantajlı gençlerin sosyal, sanatsal ve kültürel becerileri ile mesleki yeterlilikleri geliştirilerek istihdam edilebilirliği artırılacak.

    Mudanya Belediyesi, Avrupa’nın ilk gençlik güçlendirme merkezi projesini hayata geçiriyor. Mudanya Gençlik Güçlendirme Merkezi Projesi, Mudanya Belediyesi koordinatörlüğünde Kalkınma ve İnovasyon Ofisi Derneği, Merak Yaratıcı İşler ve Kültür Derneği’nin yanı sıra İspanya’dan Galicia Fiddle, Portekiz’den Check-IN kurumlarının ortaklığında yürütülecek. Proje kapsamında Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde Tirilte Taş Mektep’te bağımlı gençler için Avrupa’nın ilk gençlik güçlendirme merkezi kurulacak. Portekiz, İspanya, İtalya ve Türkiye’den uzmanların bir araya geleceği merkezde, dezavantajlı gençlerin sosyal, sanatsal ve kültürel becerileri ile mesleki yeterlilikleri geliştirilerek istihdam edilebilirliği artırılacak.

    MESLEKİ EĞİTİM PROGRAMI İLE İSTİHDAM YARATILACAK

    Program; Mudanya yerelinde yaşayan bağımlı veya bağımlılık tedavisi görmekte olan veya yaşamının bir bölümünde bağımlılık sebebiyle dezavantajlar yaşayan 18 – 30 yaş arasındaki gençleri kapsıyor. Meslek sahibi olmayan, işsiz ve engelli gençlere sosyal yaşama dahil olmaları, kültür ve sanat aktiviteleri, mentörlük, psikolojik destek ve danışmanlık, iş bulmalarını kolaylaştıracak soft skills (iletişim becerisi, takım çalışması, problem çözme) eğitimleri verilecek. Proje kapsamında meslek edindirme programı da yer alıyor. Taş Mektep bünyesinde kurulacak merkez içerisinde uygulanacak teknik eğitim ve bireysel beceri geliştirme programı ile her bir genç mesleki eğitimlere katılabilecek bu sayede uzmanlaşma olanağı bulacak. Gençlerin Avrupa çapında uygulanabilir, transfer edilebilir mesleki eğitim programları üretecekleri projeler oluşturmaları ve uygulamaları sağlanacak.

    FOTO ĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow