hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Civciv üreticileri satışların azalmasından şikayetçi

    Civciv üreticileri satışların azalmasından şikayetçi
    expand

    Civciv üreticileri satışların azalmasından şikayetçi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gürhan ADANA/YENİŞEHİR,(Bursa),(DHA)- BURSA'nın Yenişehir ilçesinde civciv yetiştiricileri, son yıllarda satışların giderek azaldığından yakındılar. Her geçen yıl talebin azaldığına dikkat çeken civciv yetiştiricileri, böyle giderse tezgahlarını kapatacaklarını söylediler.

    “ESKİDEN ÇOCUKLAR CİVCİV BESLERLERDİ”

    Bursa’nın Yenişehir ilçesinde civciv üreticileri son zamanlarda satışların azalmasından yakınırken, tezgah kapatabileceklerini söylüyorlar. Zabıta memurluğu görevinden emekli olduktan sonra kendisini civciv yetiştiriciliğine verdiğini belirten Kemal Karaçakır, eski yılları mumla aradıklarını anlattı. Geçmişte ailelerin et ve yumurta ihtiyacını evlerinin bahçelerinde beslediği tavuk ve horozlardan karşılandığını söyleyen Karaçakır, günümüzde tek katlı bahçeli evlerin yerini çok katlı binaların aldığını kaydetti. Son 10-15 yıldır yüksek katlı konutların inşaasının yaygınlaşmasıyla, ailelerin bahçeli evlerinden ayrıldığını ifade eden Karaçakır, "Eskiden çocuklar civciv alıp beslerlerdi. Günümüzde balkonlarda beslenen civcivlerin seslerinden komşular rahatsız oluyor, şikayet ediyorlar. Artık evde tavuk beslemek bir yana, kesmeye bile yer kalmadı" dedi.

    Birçok bahçeli eve sahip ailenin ise yem fiyatlarının yüksekliğinden yakındığına dikkat çeken Karaçakır, pazarlarda tavuk satışlarının da azaldığını dile getirdi. Vatandaşın artık et ve yumurtayı market ve bakkallardan satın aldığını vurgulayan Karaçakır, "Civcivlerin dişisini 3 TL, erkeğini 2,5 TL, ördek civcivlerinin tanesini ise 10 TL'den satıyoruz" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow