hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mudanya Belediye Başkanı Türkyılmaz: Cumhuriyet aydınları sonsuza dek yaşayacak

    Mudanya Belediye Başkanı Türkyılmaz: Cumhuriyet aydınları sonsuza dek yaşayacak
    expand

    Mudanya Belediye Başkanı Türkyılmaz: Cumhuriyet aydınları sonsuza dek yaşayacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mehmet İNAN/MUDANYA(Bursa),(DHA)- MUDANYA Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Mütareke Meydanı'nda “İlhan Veren 8 Kadın” isimli canlı performans sergisine katılarak, fikirleri ve mücadeleleriyle topluma ışık saçan aydınları canlandıran kadınlara karanfil takdim etti. Başkan Türkyılmaz, “Cumhuriyet aydınları sonsuza dek yaşayacak” dedi. 

    Mudanya'nın Cumhuriyet Halk Parti'li Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, CHP Mudanya İlçe Kadın Kolları’nın Mütareke Meydanı’nda düzenlediği “İlhan Veren 8 Kadın” isimli canlı performans sergisine katıldı. Fikirleri ve mücadeleleriyle topluma ışık saçan aydınları canlandıran kadınlara karanfil takdim eden Başkan Türkyılmaz, “Cumhuriyet aydınları sonsuza dek yaşayacak” dedi. Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım başta olmak üzere ismi mücadeleyle özdeşleşen Türkan Saylan, Bahriye Üçok, Sabiha Bengütaş ile dünyada kadın mücadelesinin simge isimlerinden Clara Zetkin ve Rosa Luxemburg’un canlandırıldığı etkinliğe katılan Başkan Türkyılmaz, “Başta Cumhuriyet aydınlarımız olmak üzere tüm kadınlarımızın toplumsal, sosyal, hukuki ve siyasi alandaki mücadelesini destekliyoruz. Cumhuriyetimizin neferleri ülkemizin kadınlarıdır. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün emaneti, Cumhuriyetimizin kazanımlarının kıymetini kimse kadınlardan iyi bilemez. Bizler de Ata'mızın izinde yeni dönemde hayata geçireceğimiz projelerle, Mudanya’mızın üreten kadınlarına destek olmaya devam edeceğiz. Mudanya’mızın Belediye Başkanı olarak benim öncelikli görevim, yeni nesiller yetiştirecek olan siz kadınlara hizmet etmektir. Mudanyalı kadınlara inancım ve güvenim sonsuzdur. Yeni dönemde de yeniden kadınlar kazanacak” diye konuştu. 
    Başkan Türkyılmaz konuşmasının ardından Türkan Saylan ve Bahriye Üçok’u canlandıran kadınlara çiçek takdim ederken, “İyi ki varsınız, düşüncelerinizle sonsuza dek var olacaksınız” dedi. 

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow