hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mudanya Sokak Hayvanları Köyü Projesi başlıyor

    Mudanya Sokak Hayvanları Köyü Projesi başlıyor
    expand

    Mudanya Sokak Hayvanları Köyü Projesi başlıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cansel ORUÇ/BURSA,(DHA)-BURSA'nın Mudanya Belediyesi, sokak hayvanlarının sağlıklı bir yaşam sürdürebilmesinin yanı sıra hayvan severlerin aileleriyle birlikte sosyalleşip, sessiz dostlarıyla vakit geçirebileceği Sokak Hayvanları Köyü projesine Çepni mahallesinde 122 dönümlük bir alanda başlıyor.

    Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın ikinci dönem projelerinden biri olan Sokak Hayvanları Köyü Projesi başlıyor. İçerisinde kısırlaştırma ünitesi, yavrulu anne bölümleri, kedi ünitesi, hasta hayvan bakım ünitesi, ameliyathane, sosyal alan, kafeterya, idari bina bulunacak olan Sokak Hayvanları Köyü projesinin temeli 2020 yılında atılacak.

    Başkan Türkyılmaz, projenin yapılacağı Çepni mahallesinde 122 dönüm arazide Başkan Yardımcısı Nisa Kartaltepe ve ilgili müdürlüklerin personeliyle incelemede bulundu. Seçim döneminde söz verdiği bir projeyi daha hayata geçireceklerinin altını çizen Başkan Türkyılmaz, “Bu dünya hepimizin. Kentimizde yaşayan her canlıya sahip çıkıyor, her türlü ihtiyaçlarında yanlarında olmaya çalışıyoruz. Hemşehrilerimize verdiğimiz hizmet ve değer kadar sokakta yaşam mücadelesi veren dostlarımızı da önemsiyoruz. Sokak Hayvanları Köyü minik dostlarımıza tedavi, ilaçlama ve kısırlaştırma işlemlerinin yanı sıra konforlu bir konaklama hizmeti sunacak. Yalnızca Mudanyalıların değil, tüm Bursa’nın çocuklarıyla birlikte sessiz dostlarıyla vakit geçirebilecekleri bir alan oluşturmak istiyoruz” diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow