hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mustafakemalpaşa kedi evleri ile donatıldı

    Mustafakemalpaşa kedi evleri ile donatıldı
    expand

    Mustafakemalpaşa kedi evleri ile donatıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gökhan ÖZHAN/MUSTAFAKEMALPAŞA,(Bursa),(DHA)-BURSA'da Mustafakemalpaşa Belediyesi, sokak kedilerinin zorlu kış şartlarını daha güvenli ve sağlıklı bir şekilde geçirmeleri için ilçenin dört bir yanını kedi evleriyle donatıyor.

    Bursa'nın en çok sokak hayvanı popülasyonuna ev sahipliği yapan ilçeleri arasında yer alan Mustafakemalpaşa'da kediler kışın soğuktan yazın sıcaktan korunuyor. Doğal yaşama ve kent dokusuna uygun şekilde tasarlanıp üretilen kedi evleri vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda gerekli tespitler yapıldıktan sonra Sahipsiz Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Geçici Bakım Evi görevlilerince uygun yere konuşlandırılıyor.

    'MİNİK PATİLERE GÜVEN ÇATISI'

    Sıcak yuvaya kavuşan minik patiler güven çatısı altında buluşurken, kedi evlerinin bakımını ve sorumluluğunu da hayvansever vatandaşlar üstleniyor.

    'MUSTAFAKEMALPAŞA'NIN KEDİLERİNE SICAK YUVA'

    Kedi evlerinin onlarca sevimli sokak sakinine ev sahipliği yaptığını söyleyen Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, "Bu uygulama ile kedileri soğuk ve yağışlı havalardan ayrıca gelebilecek tehlikelerden koruyoruz" dedi.

    Başkan Kanar, Hayvan dostu belediyecilik örneği ile sokak hayvanları konusunda gösterdikleri hassasiyete dikkat çekerek vatandaşlarında kapı önlerine su ve yiyecek bırakmaları ricasında bulundu.

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow