hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Paraşüt sevdalıları Mustafakemalpaşa’daki festivalde buluştu

    Paraşüt sevdalıları Mustafakemalpaşa’daki festivalde buluştu
    expand

    Paraşüt sevdalıları Mustafakemalpaşa’daki festivalde buluştu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hayrettin GÖK/MUSTAFAKEMALPAŞA,(Bursa),(DHA)- BURSA’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde düzenlenen 10. Havacılık ve Turizm Festivali, renkli görüntülere sahne oldu. Mustafakemalpaşa Belediyesi ve Mustafakemalpaşa Sportif Havacılık Spor Kulübü tarafından düzenlenen, rengarenk paraşütler gözyüzünde renk cümbüşü oluşturdu.

    Türkiye’de düzenlenen havacılık festivalleri içerisinde önemli bir yere sahip olan ve bu yıl 10’uncusu düzenlenen Mustafakemalpaşa Havacılık ve Turizm Festivali, 31 Ağustos Cumartesi ve 1 Eylül Pazar günleri gerçekleştirildi. Festivale Türkiye’nin çeşitli illerinden yaklaşık 100 yamaç paraşütü sporcusu katıldı. Cuma gününden itibaren ilçeye gelmeye başlayan yamaç paraşütü pilotları, cumartesi günü sabah erken saatlerden öğlene dek gökyüzüyle buluşmaya başladı. Tümbüldek Kaplıcaları’nda yenilen öğlen yemeğinden sonra,sporcular Suuçtu Şelalesini gezerek, serin havanın tadını çıkardı.

    İkili (Tandem) atlayışlarında sıkça yapıldığı festival boyunca, Mustafakemalpaşalılar da tecrübeli pilotlar eşliğinde uçmanın keyfini yaşadı. Özellikle pazar günü, günübirlik uçmaya gelen pilotlarda festivale renk katınca, gökyüzü renkli görüntülere sahne oldu. Heyecanın dorukta olduğu anları izlemeye gelen sporseverlerde o anlara ortak oldu. Her sene festivale gelen Türkiye’nin en yaşlı yamaç paraşütçülerinden biri olan Haluk Çağlıoğlu, geçirdiği bir kaza yüzünden kalça ve ayak kırığına rağmen bu senede festivale koltuk değnekleriyle gelerek, 10. Mustafakemalpaşa Havacılık ve Turizm Festivaline renk kattı. Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar,  bu tür etkinliklerin ilçenin tanıtımı açısından etkili olduğunu belirterek, “Belediye olarak bütün spor dallarına verdiğimiz destek hız kesmeden devam edecek.” dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow