hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ‘TEMA Dede’nin adı parkta yaşayacak

    ‘TEMA Dede’nin adı parkta yaşayacak
    expand

    ‘TEMA Dede’nin adı parkta yaşayacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hatice Ayşe AĞAOĞLU/MUSTAFAKEMALPAŞA(Bursa),(DHA)- BURSA’nın Mustafakemalpaşa Belediyesi, 2015 yılında hayata veda eden TEMA Şube Temsilcisi Necati Özyiğit'in adını çocuk parkına verdi. Başkan Kurtulan, "Yaşamı boyunca yeşilin değerini halkla bütünleşerek Mustafakemalpaşa'ya anlatan Necati ağabeyimizi rahmet ve şükranla anıyorum’’ dedi.
    Mustafakemalpaşa Belediyesi ilçeye büyük katkıları olan ve 2015 yılında hayatını kaybeden Necati Özyiğit’in adını yeni açtığı çocuk oyun parkına verdi. 2 bin 800 metrekarelik parkın açılışında konuşan Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Özyiğit'in geride bıraktığı en büyük mirasının doğa ve toprağın korunması için gösterdiği sorumluluk olduğunu söyledi. Kurtulan, ‘’Necati ağabeyimiz, genç nesillere ağaç ve toprak sevgisini yıllarca bıkıp usanmadan ciddi bir gayretle aşıladı. TEMA'nın gönüllü bir çalışanı olarak en uzak mahallelere gitti, sürdürülebilir bir yaşamın doğal varlıkları korumaktan geçtiğini 7'den 70'e herkese anlattı. Erozyon tehdidine karşı ağaçlandırma faaliyetlerine öncülük etti, okul okul gezerek biyolojik çeşitliliğin önemini vurguladı. Belediye olarak bizlere de yeni ufuklar açtı. Gelecek kuşaklara bırakacağımız en büyük mirasımız, temiz bir çevre olacaktır. Bizler de bu sorumluluğu bir görev bilinciyle yerine getireceğiz. Yaşamı boyunca yeşilin değerini halkla bütünleşerek Mustafakemalpaşa'ya anlatan Necati ağabeyimizi rahmet ve şükranla anıyorum’’ dedi.
    TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç ise duyarlılığından dolayı Başkan Kurtulan'a teşekkür ederek, ‘’Necati amcamız geride güzel şeyler bıraktı. Yaşam üreten toprağı kaybetmeyi göze alamayacağımızı hissederek çıktığı bu yolda binlerce insana ulaştı. TEMA olarak başta toprak olmak üzere ülkemizin yaşam kaynaklarını bilinçli ve etkin bir şekilde korumaya hep birlikte devam edeceğiz. TEMA Dedemizi saygıyla anıyorum’’ ifadelerini kullandı.
    Açılışın ardından Belediye Başkanı Sadi Kurtulan'a TEMA tarafından teşekkür plaketi verilirken, minik TEMA'cılarla birlikte Necati Özyiğit Parkı'na hatıra meşe fidanı dikimi yapıldı.
    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow