hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ayvaini Mağarası turizme kazandırılacak

    Ayvaini Mağarası turizme kazandırılacak
    expand

    Ayvaini Mağarası turizme kazandırılacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mehmet İNAN/BURSA,(DHA) - BURSA'da “Başkan Burada Projesi” kapsamında Ayvaköy Mahallesi’ni ziyaret eden Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, bölgede bulunan Ayvaini Mağarası’nı turizme kazandırmak için proje hazırladıklarını söyledi.

    Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, “Başkan Burada Projesi” kapsamında bu kez Ayvaköy Mahallesi’ni ziyaret etti. Muhtar Hüseyin Odman ve mahalle sakinleriyle bir araya gelen Başkan Turgay Erdem, talepleri yerinde dinledi. Nilüfer Belediyesi’ne bugüne kadar yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür eden Muhtar Hüseyin Odman, imam evi, meydan düzenlemesi ve mesire alanının iyileştirilmesi için de destek istedi.

    Başkan Turgay Erdem de, Muhtar Odman’dan Ayvaini Mağarası hakkında bilgi aldı. Bölgede yapılacak çok iş olduğunu ifade eden Başkan Turgay Erdem, sorunları çözmek için çalışacaklarını söyledi. Ayvaini Mağarası’nın bölge açısından çok önemli olduğunu ifade eden  Turgay Erdem, “Ayvaini Mağarası uzunluk ve özellikleri açısından Türkiye’nin sayılı mağaraları arasında. Ancak mağara girişi ulaşıma çok da elverişli değil. Geçmişte Nilüfer Belediyesi olarak proje hazırladık ve ilgili kurumlarla görüştük. Ancak birliktelik sağlanamadığı için adım atılmadı. Şimdi yeniden proje hazırlayarak harekete geçmek istiyoruz. İlgili kurumlarla görüşerek mağaraya ulaşımı güvenli hale getirmeyi hedefliyoruz. Mağaraya kontrollü giriş çıkışlar yapılarak güvenli ziyaret ortamı oluşturulabilir. Burayı turizme kazandırabilirsek bölge için önemli bir kazanım olacak” dedi.

    Başkan Turgay Erdem, mahalleyi de gezerek vatandaşlarla sohbet etti ve  incelemelerde bulundu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow