hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kent Bostanları’na 'Kente Katkı' Ödülü

    Kent Bostanları’na Kente Katkı Ödülü
    expand

    Kent Bostanları’na 'Kente Katkı' Ödülü

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Muammer İRTEM/BURSA,(DHA)-NİLÜFER Belediyesi’nin ekolojik tarım koşullarına uygun şekilde yerel tohumlardan ürün çeşit denemeleri yaptığı Küçük Ölçekli Kent Bostanları, 2018 yılı SİVİLAY Kente Katkı Ödülü’ne değer görüldü.

    Bursa Sivil Toplum Derneği’nin (SİVİLAY) kente değer katan kişi ve kurumlara verdiği Kente Katkı Ödülleri, Nilüfer Dernekler Yerleşkesi’nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Nilüfer Belediyesi tarafından Ürünlü Mahallesi’nde hayata geçirilen Küçük Ölçekli Kent Bostanları’na bir ödül de SİVİLAY’dan geldi. 5 buçuk dönümlük arazide oluşturulan 64 metrekarelik 67 parselden oluşan Nilüfer Belediyesi Küçük Ölçekli Kent Bostanları, 2018 yılı SİVİLAY Kente Katkı Ödülü’ne değer görüldü. Ödül törenine Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcıları Zafer Yıldız ve Remzi Çınar da katıldı. Başkan Turgay Erdem, 2018 yılı Sivilay Kente Katkı Ödülü’nü SİVİLAY Başkanı Okan Aras’ın elinden aldı.

    BAŞKAN ERDEM: GELECEĞİMİZ TOPRAKTA

    Ödül töreninde konuşan Başkan Turgay Erdem, “Geleceğimiz toprakta” dedi. Başkan Erdem, “Yerel tohumlarla doğru üretim yaparak, geleceğimizi şekillendirebiliriz. Sağlık açısından baktığımızda bugünkü rahatsızlıkların nedenlerini daha iyi anlıyoruz. Nilüfer Belediyesi olarak, atalarımızın tohumlarını geleceğe taşıyarak, ekolojik üretimleri yaygınlaştırarak sürdürme hedefindeyiz” şeklinde konuştu.

    Kent Bostanları projesini bu dönem içinde daha da geliştirerek sürdürmeyi hedeflediklerini belirten Başkan Turgay Erdem, “Kent Bostanları, ana projelerimizin başında geliyor. Mevcut projenin daha büyüklerini, yakın zamanda göreceğiz. Bu ödüle değer görülmek bizim için anlamlı. Bu tür ödüller bize heyecan veriyor. Gelecekle ilgili yapacaklarımıza bir aydınlanma sağlıyor” dedi.

    Gecede, 2018 yılı SİVİLAY Kente Katkı Ödülü’ne değer görülen diğer kişi ve kurumlara da ödülleri verildi. Görme engelli koşucu ve dağcı Necdet Turhan, profesyonel bisikletçi Barış Asa, araştırmacı yazar İlknur Güntürkün Kalıpçı, KalDer Bursa, Bursaspor Basketbol Takımı ve Panaroma 1326 Bursa Fetih Müzesi’yle de Osmangazi Belediyesi, 2018 yılı SİVİLAY Kente Katkı Ödülü’nü aldı. Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, KalDer Bursa Başkanı Erdal Elbay’a ödülünü verdi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow